YKS'den manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2024 11:39

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibarıyla başladı, 13.00 itibarıyla sona erdi. Bazı adaylar sınava son anda yetişti, bazıları ise sınava alınmadı. İstanbul Beylikdüzü'nde bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, geç kaldığı için sınav salonuna alınmadı .Birçok ilde sınava geç kalan öğrencilerin yardımına ise polis koştu. İşte yurttan YKS manzaraları...

Haberin Devamı

Türkiye genelinde 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10.15'te başladı, 13.00'da sona erdi. 15 dakika önceden kapıların kapandığı sınava her sene olduğu gibi bu sene de geç kalanlar oldu.

OKULUN ÖNÜNDE OLDUĞU HALDE SINAVA GEÇ KALDI

Sınav yeri, İstanbul'da Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu olan bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, sınava geç kaldı. Sınav salonuna alınmayan aday okulunun önünden ayrıldı. Adayın okulun önünde olduğu halde sınava geç kaldığını duyan belediye çalışanı "Çok üzülüyorum hepinize" diyerek karşılık verdiği görüldü.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Haberin Devamı

SON ANDA SINAV SALONUNA ALINDI

YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün yapıldı. Saatler 10.00’u gösterdiğinde sınavların yapıldığı okulların kapıları kapatıldı. Bazı üniversite adayları sınava saniyeler kala, koşarak yetişti. Osmaniye merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki liseler kampüsü içerisinde bulunan Osmaniye Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan bazı öğrencilerin son anda sınav merkezlerine koşarak gelmeleri kameralara yansıdı. Bir öğrenci ise son anda sınav salonuna alındı. Yanlış okula gelen bir başka öğrenci ise gireceği okula koşarak giderek yetişmeye çalıştı.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

İSİMLERİ KARIŞTIRILAN OKULLARIN ÖNÜNDE ÖNLEM ALAN POLİS, 21 ADAYI SINAVA YETİŞTİRDİ

Diyarbakır’da 122 okulda öğrenciler YKS'ye girdi. YKS için, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki motosikletli Yunus timleri, okul önlerinde görev aldı. Önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan ve birçok öğrencinin bu nedenle geç kaldığı, Yenişehir ilçesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerindeki Yeni Diyarbakır Lisesi ile 2 kilometre mesafede Şehitlik semtindeki Diyarbakır Lisesi önünde 6 ekip görevlendirildi. Okulların önüne gelip sınav yerini karıştırdıkları belirlenen 21 aday, motosiklete bindirilerek, sınava girecekleri okula götürüldü.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Haberin Devamı

‘YETİŞTİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM’

Öğrencilerden Ayjin Sıla Eren, okulun ismini karıştırdığını söyledi. Eren, “Bakmadan geldim hata yaptım. Yetiştim çok teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerden Mahmut Çeri ise, teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Okulların isimlerini karıştırdım. Sağ olsunlar beni yetiştirdiler. Allah tekerinize taş değdirmesin. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

SINAVA 6 DAKİKA GEÇ KALDI 

Yalova’da ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin yapıldığı okullarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Öğrenciler okullara girdikten sonra önce polisler tarafından aranarak salonlara alındı. Saat 10.00 itibarıyla okullarda kapılar kapandı.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Haberin Devamı

Abdulhamit Han Ortaokulu’ndaki sınava 6 dakika geç gelen bir öğrenci demir kapıdaki görevliyle içeriye girebilmek için konuştu. Genç öğrenci ne kadar yalvarsa da okula alınmadı.

YKS'YE GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİ POLİS YETİŞTİRDİ

Samsun'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan ve sınav giriş belgesini unutan öğrencilerin yardımına Samsun polisi koştu. Bazı sınava geç kalan ve sınav giriş belgesini almayı unutan öğrencilerin yardımına Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ait Şahin ve motorize ekipleri yetişti.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Sınav giriş belgesini unutan bir kız öğrencinin ekipler tarafından eksik evrakı tamamlanarak sınava gireceği binaya, sınava geç kalan erkek bir öğrenci ise hızlı ve güvenli bir şekilde sınava gireceği okula yetiştirildi.

Haberin Devamı

GEÇ KALINCA SALONA ALINMADI

Sivas'ta bir aday Yükseköğretim Kurumları Sınav'ının(YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi' ne yaklaşık 10 dakika geç kalınca salona alınmadı. Saatler 10.00'ı gösterdiğinde, sınav salonlarının kapıları kapatıldı. Kural gereği saat 10.00'da kapıların kapatılmasıyla Sivas'ta genç bir aday sınava saniyelerle değil yaklaşık 10 dakika geç kalınca sınava alınmadı. Şansını deneyen aday görevlilerle konuşsa da içeri giremedi.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLUP SINAV YERİ DEĞİŞİNCE GEÇ KALDI

Zonguldak’ta polis ekipleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere yardım etmek amacıyla sabah saatlerinden itibaren kentin çeşitli noktalarında hazır bulundu. Nüfus müdürlükleri kimliğini kaybedenler için bugün açık tutuldu. Kimliği olmayan adaylar, İl Nüfus Müdürlüğüne geldi ve geçici kimlik belgelerini alarak sınav yerlerine gitti. Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi’nde sınava girecek bir öğrenci, sınava 1 dakika kala kalabalığın arasından koşarak, sınav yerine son anda yetişti ve sınava alındı.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Haberin Devamı

Geçen hafta tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan Semih Çufalı, ailesiyle sınava yetişmeye çalıştı. Sınav giriş belgesinde, sınav yeri cezaevi olarak görünen Çufalı, cezaevinden Atatürk Anadolu Lisesi’ne yönlendirildi. Saat 10.04’te okul kapısına ulaşan Semih Çufalı ve annesi Sevil Çufalı görevlilerden rica etti ancak binaya alınmadı. Sevil Çufalı, “3-4 dakika geciktik diye almadılar. İlk sınav yeri cezaevine çıkmıştı. Cezaevine gittik, evrakları güncelleyip, bizi buraya gönderdiler. 3 dakika geçti, diye bir gencin hayatıyla oynadılar, geleceğiyle oynadılar. Yalvardım da almadılar. Çocuk cezaevindeydi, o yüzden sınav yeri orası çıkmıştı. Geçen hafta tahliye oldu. Cezaevinde evrakları güncelleyip buraya gönderdiler” dedi.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

BİSİKLETLE GELDİ, SINAVI SANİYELERLE KAÇIRDI

Aksaray’da Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek için bisikletiyle Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu bahçesine gelen bir öğrenci, bisikletini bırakıp koşmasına rağmen okul merdiveninde zilin çalması sonrası sınavı saniyelerle kaçırdı. Geç kalan öğrenci görevliler tarafından okul dışına çıkarıldı.

YKSden manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Aynı okuldaki sınava geç kalan Ceylan Yıldız, “Saat tam 10.00’da okula geldim. İçeri almadılar. Bisikleti ile gelen arkadaş ise saniyelerle sınava girişi kaybetti. Ben 10.15 geçene kadar sınava girilecek diye biliyordum 1 yılımız gitti. Bisikletli öğrenciye de yazık oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!