YKS ikinci ek tercih dönemi ne zaman başlayacak? ÖSYM tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

YKS ikinci ek tercih dönemi ne zaman başlayacak ÖSYM tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2019 07:53

YKS ek tercih işlemleri konusunda beklenti içinde olan pek çok genç ve ailesi heyecanla, ÖSYM'den gelecek haberlere odaklanmış durumda. YKS ek tercih işlemlerinin henüz başlamaması üzerine, meraklanan çok sayıda kişi, konu hakkında tatmin edici bilgi almak adına sorgulamalarını yoğunlaştırdı. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite ikinci yerleştirme ne zaman?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme işlemleri kapsamında, ilk yerleştirme işlemi sonrası açıkta kalan öğrenciler için ek tercihlerin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Eylül ayına kısa bir süre kala araştırmalarına hız veren vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, üniversite ikinci tercihleri hakkında detaylar...

KİMLER EK TERCİHLERE BAŞVURU YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

EK TERCİHLER ÜCRETLİ Mİ?

YÖK’ün yayınladığı ‘2019 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre, ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira. Adayların bu ücreti belirlenen tarihlerde yatırmaları şart. Ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocukları ek yerleştirme ücreti ödemeyecek.

Haberin Devamı

TARİH BELLİ OLDU MU?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 7-14 ağustos tarihlerinde alınmış, tercih sonuçları ise 31 Ağustos'ta duyurulmuştu. Ek tercihler ise 14-20 Eylül tarih aralığında gerçekleştirmişti. Bu bilgiler baz alındığında YKS ek tercih sürecinin ağustos ayının son haftalarında başlatılması bekleniyor.

Konuya ilişkin detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!