YKS başvuru ekranı! YKS başvuruları ne zaman bitecek 2021? İşte üniversite sınavı (YKS) başvuru tarihleri

Güncelleme Tarihi:

YKS başvuru ekranı YKS başvuruları ne zaman bitecek 2021 İşte üniversite sınavı (YKS) başvuru tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2021 02:05

YKS başvuru tarihi, üniversiteye giriş kapsamında sınava hazırlanan adaylar tarafından takip ediliyor. Söz konusu sınava katılacak olanlar, YKS başvuru ücretini başvuru kılavuzunda yer alan bankalara yatırarak işlemlerini tamamlayacaklar. Adaylar, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden YKS başvurularını 2 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilecek. YKS başvuru ekranında ÖSYM şifresi ve T.C kimlik numarası kullanılacak. Kılavuza göre, YKS başvuru ücreti her bir oturum için 90 lira olacak. İşte, 2021 YKS başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

YKS başvuru ekranı, ÖSYM tarafından başvuru kılavuzu ile beraber 4 Şubat tarihinde erişime açıldı. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşan sınavın müracaatları 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak da yapılacak. Üniversite sınavı başvurusu ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden de alınacak. Sınavın geç başvuruları ise 17-18 Mart tarihlerinde yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

YKS sınavı oturumlarının başvuruları 4 Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak. Bu oturumların geç başvuruları ise 17-18 Mart tarihlerinde yapılacak.

YKS başvuruları, 2 Mart'a kadar alınacak. Başvurudan önce adayların HES kodunu edinmiş olmaları gerekecek. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULARDA E-DEVLET KOLAYLIĞI

İsteyen adaylar, bu yıl ilk kez YKS'ye e-Devlet üzerinden de başvurabilecek. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olacak. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyorsa bir başvuru merkezine gitmeksizin 2021-YKS başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek.

YKS başvuru ekranı YKS başvuruları ne zaman bitecek 2021 İşte üniversite sınavı (YKS) başvuru tarihleri

Bu yılki YKS yerleştirme işlemlerinde 2020-TYT puanını kullanmak isteyen adaylar ile sadece "Özel Yetenek Sınavı" sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyen adayların, 2020-TYT dönüştürülmüş puanlarının hesaplanabilmesi için YKS'ye başvurmaları gerekiyor.
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2021-MSÜ) başvuran adaylar da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2021-YKS'ye başvuracak.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) 26 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 27 Haziran'da gerçekleştirileceğini hatırlattı. Sınav başvurularını 4 Şubat'ta başlatacaklarını, 2 Mart'ta sona erdireceklerini söyleyen Aygün, bu yılki YKS başvurularıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

YKS başvuru ekranı YKS başvuruları ne zaman bitecek 2021 İşte üniversite sınavı (YKS) başvuru tarihleri

Adaylar, ayrıca ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafıyla başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.

BAKMADAN GEÇME!