Yine Pamukkale yine kan

Güncelleme Tarihi:

Yine Pamukkale yine kan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

İlk 9 ayın kaza rekortmenlerinden Pamukkale firmasına bağlı otobüs ile turist taşıyan midibüsün Denizli-Afyon karayolunda çarpışması sonucu, 12 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi de yaralandı. Ölenlerden 4'ünün turist olduğu belirlendi.

Denizli - Afyon karayolunun 15'inci kilometresinde Pamukkale firmasına ait yolcu otobüsüyle, turist taşıyan midibüs çarpıştı. Metal yığını haline gelen araçlarda 4'ü turist 12 kişi öldü, 44 kişi de yaralandı. Kazaya hatalı sollama yapan otobüs şoförünün yol açtığı bildirildi.

Kaza dün saat 19.10'da Pamukkale Kavşağı'yla Denizli Organize Sanayi Bölgesi arasındaki Aran Petrol Tesisleri önünde meydana geldi. Antalya'ya gitmek üzere İzmir'den 14.30'da hareket eden ve Denizli'den yolcu alan Pamukkale Firması'na ait Cengiz Özgerer yönetimindeki 20 KK 850 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen Emek Tur'a bağlı 26 yaşındaki Metin Taşkın'ın kullandığı 71 DC 841 plakalı midibüsle burun buruna çarpıştı. Her iki taşıt paramparça olurken, ölü ve yaralılar çevreye saçıldı. Kaza yeri kente yakın olduğu için kurtarma ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı.

12 ÖLÜ, 44 yaralı

Kazada, Göreme Peri Bacaları turundan dönen 4'ü turist 12 kişi hayatını kaybederken, 44 kişi de yaralandı. Ölenler arasında midibüs şoförü Metin Taşkın, Ahmet Acar, Ömer Bayar, Hans Fred Hektor, Lumpcesclt Reinholdmjchan, Yeşim Öğütçü ve Doris Bastiyan'ın kimlikleri belirlendi. Otobüs şoförü Cengiz Özgerer'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazada yaralanan Nazike Ünal, ‘‘Şoför, bir süre önündeki minibüsü sollamak için uğraştı. Tam solladığı anda karşımızda midibüsü gördük’’ dedi. Otobüsün bir başka yaralı yolcusu Mustafa Büyükyörük de, ‘‘Şoför sollamak için çok uğraştı, solladı ve kaza yaptı’’ dedi. Olay yeri incelemesi de kazaya hatalı sollama yapan otobüs şoförünün yolaçtığını ortaya çıkardı. Olay yerine gelen Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun ‘‘Bu organize sanayi yolu bizi öldürdü, kazasız gün geçmiyor. Bir türlü bizi dinleyip yolu adam etmediler’’ dediği duyuldu.

Kaza şampiyonu olmaya koşuyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmaya göre, otobüsler bu yılın ilk 7 ayında 544 kazaya karıştı. Bu kazalarda 145 kişi öldü, 1281 kişi de yaralandı. Trafik Başkanlığı'nca tutulan istatistiklere göre ise, 1997'nin ilk 9 ayında meydana gelen otobüs kazalarında birinci sırayı Kamil Koç firması aldı. Kamil Koç firmasının karıştığı 51 kazada 11 kişi öldü, 97 kişi yaralandı. En fazla kaza yapan şirketler sıralamasında ikinci sırayı 37 kazayla Pamukkale aldı. Pamukkale yolcu otobüslerinin karıştığı kazada 10 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. Pamukkale'yi 21 kazayla Uludağ, 17 kazayla Metro ve 15 kazayla Ulusoy izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!