Yine hain tuzak

Güncelleme Tarihi:

Yine hain tuzak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2007 21:33

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayının, askeri bir aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 yarbay ile 1 binbaşı ve 1 er şehit oldu.

Haberin Devamı

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile bir grup asker, dün Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’ndeki 6’ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na gitmek üzere yola çıktı. Askeri araç, akşam saatlerinde Güçlükonak’ta karayolunun 10. kilometresinde mayınlı tuzağa düşürüldü. Yola döşenen mayının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile  er Hasan Güreşen şehit oldu. Hain pusuda 5 asker de yaralandı. Yaralı askerler Şırnak Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bu son iki haftada aynı bölgede üçüncü saldırı oldu. İlk iki saldırıda 14 asker yaralanmıştı.

YILMAYACAĞIZ

Başbakan Tayyip Erdoğan, hain saldırı üzerine yaptığı açıklamada, "Yılmak yok. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ta ki bu ülkede bunların kökünü kazıyıncaya kadar. 2 seçkin  subayımız 1 de kahraman askerimizi kaybetmenin derin üzüntüsü  içerisindeyiz" dedi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a gönderdiği başsağlığı mesajında, "Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede, Millet olarak azim ve kararlılığımızı asla zaafa uğratamayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde 7 erin şehit olduğu Kocatepe Jandarma Karakolu baskınına katılan teröristlerden biri Bingöl kırsalında öldürüldü. Öldürülen teröristin Suriye uyruklu patlayıcı ve mayın uzmanı olduğu ve grup liderliği yaptığı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin üç mensubunun şehit olması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde karayoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucunda, 1 Yarbay, 1 Binbaşı ve 1 Erin şehit olması, 5 askerin de yaralanmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Sezer, “Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, birliğine ve bölünmez bütünlüğüne yönelen bölücü teröre karşı haklı savaşımını, “son terörist yok oluncaya kadar”, Ulusu'yla, Türk Silâhlı Kuvvetleri'yle ve tüm güvenlik birimleriyle kararlılık içinde yürüteceğinin altını çizen Sezer şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Türkiye Cumhuriyeti, bu savaşımın gerektirdiği adımları, çekinmeden Ulusu'yla bütünleşerek atacak, bu ve benzeri hain eylemlere kalkışanlara hakettikleri yanıtı verecektir. Ulusumuzun ve Devletimizin bu konudaki sarsılmaz istenci karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Ulusumuza ve Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum”

Cumhurbaşkanı Sezer, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, başsağlığı dileklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!