Yıllık iznine 16 gün kala şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Yıllık iznine 16 gün kala şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 17:52

TUNCELİ'nin Geyiksu Köyü yakınlarında arazi arama taraması sırasında PKK'lıların önceden düşedikleri mayını uzaktan kumandayla infilak ettirmeleri sonucu jandarma komando er Samet Akdeniz'le birlikte şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş 28 yaşındaki Halis Kırımlı'nın cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne getirildi. Şehit Kırımlı'nın son kez yüzünü gören eşi ve ailesi, sinir krizi geçirdi. Şehit Kıdemli Üstçavuş Kırımlı'nın 16 gün sonra yıllık izine ayrılacağı ve 28 Ağustos 2008 tarihinde de tayin olduğu Manisa Kırkağaç Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda göreve başlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Halis Kırımlı'nın naaşı, bugün öğleden sonra memleketi Akşehir'e getirildi. Ambulansla getirilen naaş, ilk olarak babaocağına götürüldü. Ambulansın geldiğini gören eşi 27 yaşındaki Hatice Kırımlı, annesi Fatime Kırımlı ve kız kardeşi Naciye Kırımlı, sinir krizi geçirdi. Şehit Kıdemli Üstçavuş'un naaşı daha sonra kortej eşliğinde Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kortejde bulunanlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

‘AĞABEYİM GÜLÜCÜKLER SAÇIYOR’

Hastane morgunda eşi Hatice Kırımlı, annesi Fatime Kırımlı ve kız kardeşi Naciye Kırımlı'ya şehit Kırımlı'nın yüzü son kez gösterildi. Bu sırada eşi ve ailesi yine sinir krizi geçirdi. Hatice Kırımlı ve anne Fatime Kırımlı yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Ağabeyinin yüzünü son kez gören Naciye Kırımlı, “Ağabeyim gülücükler saçıyor. Yüzünde gülümse var” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Naciye Kırımlı'yı kadın teğmen sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Baba Ömer Kırımlı da oğlunun Manisa Kırkağaç Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na tayininin çıktığını söyledi. Oğlunun 16 gün sonra yıllık izne ayrılacağını belirten Ömer Kırımlı, “Eğer şehit olmasaydı 28 Ağustos 2008 tarihinde de yeni görevine başlayacaktı” dedi. 2.5 yaşında Ceylin adlı kız çocuğu olan Şehit Kıdemli Üstçavuş Halis Kırımlı'nın eşi Hatice Kırımlı ile Akşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde birlikte okuduğu, orada tanıştığı ve 4 yıl önce evlendikleri öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!