Yılın kitabı ve trendi “Grinin Elli Tonu”

Güncelleme Tarihi:

Yılın kitabı ve trendi “Grinin Elli Tonu”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 12:04

2012’nin kitaptaki trendi L.E. James imzasıyla yayınlanan Erica Mitchell’in “Fifty Shades of Grey” (Grinin Elli Tonu) oldu. Aynı eser İngiltere’deki “Specsaver” Ulusal Yılın Kitabı unvanını da uzak ara kazandı.

Haberin Devamı

İngiltere’de sadece dört ayda tüm zamanların en çok satan kitabı olarak 5.4 milyon adete ulaşan yetişkinler için erotik roman “The İndependent” gazetesi tarafından kitap dalında yılın trendi olarak gösterildi. 41 ülkede Kasım ayına kadar 42 Milyon adet satan eser aynı zamanda “En Çarpıcı Noel Armağanı” olarak da önerildi.
 
Hollywood yapımcılarının beyaz perdeye aktarmak istediği hafif porno romanı için henüz bir kadro oluşturulamadı. Ancak Paul Walker ve ve Kristen Stewart kitabın iki başlıca karakteri Cristian Grey ve Anastasia Steele’i canlandırmak için akla gelen ilk isimler oldular.
 
“Karanlığın Elli Tonu” ve “Özgürlüğün Elli Tonu”, “Elli Ton”  trilojisini tamamlıyor.
 
Diğer yandan İtalyan “Corriere della Sera” gazetesinin edebiyat eki “La Lettura” da E. L James'in (Erica Mitchell), tüm zamanların en başarılı erotik roman yazarı Harrold Robbins’in yerini aldığını belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!