Yılın en iyi oyunu Mefisto

Güncelleme Tarihi:

Yılın en iyi oyunu Mefisto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC) 2009-2010 Tiyatro Ödülleri önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Gecenin yıldızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği “Mefisto” adlı oyun oldu. Eser, Yılın Tiyatro Ödülü’nü ve oyuncularından Çağlar Yiğitoğulları “Genç Yetenek” ödülünü aldı.

ULUSLARARASI Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin (IATC) Türkiye Merkezince (TEB) verilen geleneksel yılın tiyatro ödüllerinin 2009-2010 sezonu sahiplerini buldu. Bu yılki Onur Ödülü, Yıldız Kenter’e verildi.
Törende İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Ragıp Yavuz’un yönetmenliğinde sahnelediği eser “Mefisto” Yılın Tiyatro Ödülü’nü aldı. Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin tüm üyelerinin kapalı oyla belirledikleri geleneksel ödül oylamasında Çağlar Yiğitoğulları da 2009-2010 sezonu “Genç Yetenek” ödülüne değer görüldü. Yiğitoğulları’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu sezon oynadığı Mefisto, Bakhalar, Keşanlı Ali Destanı’ndaki başarısı; Garaj İstanbul’da İlyas Odman’la sahnelediği “Cam Adamlar” ve 22/11 Proje Topluluğu’nun “Bana Islak Mayonuzu Gösterin” adlı yapıtındaki performansları ödüle gerekçe olarak gösterildi.
Birliğin Ankara Temsilciliği de, aynı yöntemle yaptığı seçimle “2009-2010 TEB Anadolu / Yılın Tiyatro Ödülü”ne Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı, Sevim Burak’ın yazdığı İskender Altın’ın yönettiği “İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar” başlıklı oyunu değer gördü. “Anadolu Genç Yetenek Ödülü”nünse Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “Cumhuriyetin İlk Sadası” oyunundaki başarısıyla İrfan Kılınç’a verilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Shakespeare’in evinde belge arıyorlar

DIŞ HABERLER
İNGİLİZ arkeologlar, Stratford-upon-Avon’da William Shakespeare’e ait olduğu sanılan bir fosseptikte kazı çalışması başlattı. 250 yıl önce yıkılan ev çevresindeki kazıdan, Shakespeare’in hayatıyla ilgili önemli bulgular elde edilebilir.
Shakespeare’nin, Londra’da ünlendikten sonra 1597 yılında gelip aldığı evin yanındaki çukurdan, şu ana kadar, çanak çömlek parçaları ve kırık bir pipo çıkarıldı. Shakespeare Doğumyeri Vakfı’nın müdürü Dr. Diana Owen, “Çukurun bulunduğu alanın yazar tarafından kullanılıp kullanılmadığını henüz bilmiyoruz. Belki de hizmetkarları tarafından kullanılıyordu. Ama yine de muhteşem bir sonuç elde etme ihtimalini de gözardı etmiyoruz” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!