Güncelleme Tarihi:
İstanbul 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Sinan Yalçın katılmazken taraf avukatları hazır bulundu. Geçen duruşmada savunmasını yapan ve sadece yardımcı olmak amacıyla hareket ettiğini söyleyen Sinan Yalçın; İstanbul dışından gelen vatandaşa yardımcı olmak için kendine ait kartıyla geçiş yaptırdığını söyleyerek, “Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum. Benim suç kastım yoktur. Amacım o an vatandaşa yardım etmekti. Tam olarak olayı hatırlamıyorum. Tahminim başka bir güvenlik görevlisi kişi ya da kamera görüntülerinden hakkımda tespit yapılıp soruşturma açılmış. Ticari amaçlı hareket etmedim. Çalıştığım güvenlik şirketi İstanbul Ulaşım A.Ş ile bir anlaşması olmayıp otogar ile anlaşmalıdır. Şimdiye kadar 3 ya da 4 kişiye bu şekilde yardımcı oldum. Suçsuzum beraatimi istiyorum” demişti.
“AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANSIN”
Yalçın’dan şikayetçi olan Ulaşım A.Ş.’nin avukatı Ahmet Yasin Sinop, suçun nitelikli olması nedeniyle davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi yolundaki talebini içerir dilekçesini tekrar ettiklerini belirterek, “Bize göre sanığın suçu sabittir. Sanığın kastı para kazanmaktır, ticari amaç vardır. Bu nedenle suç kastı oluşmuştur. Kamu zarar görmüştür, cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.
“BELEDİYE ŞOFÖRLERİ DE YAPTI”
Sanık Sinan Yalçın’ın avukatı Sami Demir ise müvekkilinin yardım amacıyla hareket ettiğini, belediye otobüs şoförlerinin de yıllarca bu şekilde kendi kartlarını kullandırdığını belirterek müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.
SAVCI BERAAT İSTEDİ
Davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı Hüseyin Polatcan, “Her ne kadar sanık hakkında hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmışsa da sanık başka bir şirkette çalışmaktadır. Şikayetçi Ulaşım A.Ş. ile sanık arasında herhangi bir hizmet sözleşmesi bulunmamaktadır. Bu nedenle hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçu oluşmamıştır” diyerek Yalçın’ın beraatini talep etti.
Davayı karara bağlayan yargıç Mustafa Yener Ulak, yüklenen suçun Yalçın tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.
1 YILDAN 7 YILA KADAR HAPİS
İstanbul Ulaşım A.Ş. avukatları Sinan Yalçın hakkında savcılığa şikayette bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, 3 Mart 2013 günü Sinan Yalçın’ın başka ilden İstanbul’a gelen ve nereden jeton alacağını bilemeyen bazı kişilere kendisine ait indirimli kart ile geçiş yaptırdığı iddia edilmişti. Bunun üzerine araştırma yapan İstanbul Ulaşım A.Ş., güvenlik görevlisi Sinan Yalçın’ın bu şekilde 4 vatandaşı kendi kartı ile turnikeden geçirdiğini ileri sürerek, usulsüz geçişlerle şirketin tam 4 lira 90 kuruş zarara uğradığını ileri sürmüştü. Savcılık Sinan Yalçın hakkında TCK’nın 155/2. maddesi uyarınca “güveni kötüye kullanmak” suçundan yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.