Güncelleme Tarihi:
Yıldırım, Köprüdeki büyük bakım yapılırken trafikteki sıkıntının en az düzeyde yaşanması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Yıldırım Boğaziçi Köprüsü’ndeki bakım çalışmalarının 2013 yılında başlayacağını ancak kesin tarihin henüz belli olmadığını açıkladı.
THY KIYAFETLERİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kamuoyunun gündemini meşgul eden Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni kabin personeli kıyafetiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, yeni kıyafetler konusunda henüz kesinleşmiş bir model taslağının olmadığını ve üzerinde anlaşmaya varılmış bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
Yıldırım, basında yer alan kıyafet görsellerine istinaden değerlendirme yapamayacağını ve resmi bir belgeyle önüne gelmesi durumunda fikrinin oluşacağını da belirtti.
THY'nin, tasarımcı Dilek Hanif'e hazırlattığı yeni kabin ekibi kreasyonları muhafazakar çizgileri çok taşıdığı için eleştiri konusu olmuştu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilgi iletişim konusunda 'aman bekleyelim de görelim sonra bir şey yapalım' diyecek bir lüksün olmadığını belirterek, “Çok ağır sonuçları var. Biz bir tek 3. nesilde bekledik. Arkadaşlarımız 'geç kaldık' dediler. Ben inat ettim vermedim. Şimdi doğru yaptığımız ortaya çıktı”dedi.
Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi imza törenine konuşan Yıldırım, bilgi iletişim teknolojilerinin hayatı çok kolaylaştırdığını ama bir yandan da baş ağrısı yaptığını söyledi.
Yıldırım bu baş ağrısının yanı sıra insanın sosyal yapısını bozduğunu, siyatiklerini artırdığını belirterek, “Ülke olarak da baş ağrısı yapıyor. Ne oluyor? Bilgi güvenliği ve siber güvenlik. Siber güvenlik, artık ülke güvenliğiyle eşdeğer. Bilişime bağımlı yaşıyoruz. Siber güvenlik tatbikatları yapıyoruz. Bir kurul oluşturduk. Bu kurul bir eylem planı hazırladı” dedi.
Siber güvenlikte savunmanın çok pahalı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bilgi iletişim konusunda 'aman bekleyelim de görelim sonra bir şey yapalım' diyecek bir lüksümüz yok. Çok ağır sonuçları var. Biz bir tek 3. nesilde bekledik. Arkadaşlarımız 'geç kaldık' dediler. Ben inat ettim vermedim. Şimdi doğru yaptığımızı ortaya çıktı. Niye? Teknoloji ortaya çıkmamış, pahalı, alanlar aldığına pişman olmuş. Ama ne oldu? 'İş zirveye çıktı, işte şimdi yapalım' dedik. Şimdi en iyi kalitedeyiz. 4G işinde mutfağa da girdik. Yemek olduğunda lisanslarını da vereceğiz. Hiçbir sorun olmadan hem de yerli kaynaklarımızı kullanarak, 'biz de varız' diyeceğiz. Bundan daha güzel bir şey var mı?”
"Vatandaşın hayat kalitesini yükseltmek çalışmaya devam edeceğiz”
Yıldırım, son 10 yılın dolu dolu geçtiğine vurgu yaparak, “Vatandaşın hayat kalitesini yükseltmek için hep çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye bilim toplumu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugün anlaşması imzalanacak 4G cihazların geliştirilmesine yönelik projenin yüksek teknoloji sağlayan ürünler üretme yönünde sadece bir başlangıç olmasını diliyorum. Yeni yeni ürünler için kapımızı çalmanızı bekliyoruz” diye konuştu.
Türkiye'nin dışa bağımlılığını asgari düzeye indirmesi gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, stratejik ürünlerde sıkıntı yaşanmaması için bugünden tedbir alınması gerektiğini söyledi.
Yıldırım, Ar-Ge faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettirilmesine vurgu yaparak, bunun için Türkiye'nin elinde her şeyin olduğunu, sığınılacak bir mazeretin kalmadığını kaydetti.
ULAK projesiyle, 4G teknolojisine sahip baz istasyonlarının yerli imkanlarla geliştirileceğini, telefon operatörleriyle kamunun ihtiyacı olan
güvenlik ve acil haberleşme hizmetlerine bunun tahsis edileceğini söyledi.
Yıldırım, bununla da yetinmeyip bu teknolojiyi satacaklarını dile getirerek, “Başka ülkelerin ihtiyacını da karşılayacağız. Çevremizde o kadar çok ülke var ki. Bu konuda herhangi bir tereddütümüz yok” dedi.