Yılbaşında zehre karşı 'Nakarat' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında zehre karşı Nakarat operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 15:55

Antalya ve Alanya'da uyuşturucu madde sattıkları, yarınki yılbaşı kutlamaları sırasında da eğlence merkezlerinde esrar, ecstacy ve captagon hapları satmaya hazırladıkları iddia edilen 3'ü kadın 13 kişi, polisin düzenlediği “Nakarat” operasyonuyla yakalandı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, eğlence merkezleri ve çevresinde esrar, ecstacy ve captagon haplarını sattıkları belirlenen ve “sokak satıcıları” olarak nitelenen zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren soruşturmada kimlikleri tespit edilen “sokak satıcıları”nın Antalya il merkezi ile Alanya'da birbirleriyle bağlantılı olarak uyuşturucu madde temini ve satışı yaptıkları öne sürüldü.

Polis ekipleri, soruşturmanın ardından Antalya ve Alanya'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda 3'ü kadın 13 kişiyi yakalandı.

Operasyonla, “Uyuşturucu madde satmak” suçundan sabıkalı S.O.'nun liderliğini yaptığı şebekenin üyesi oldukları iddia edilen zanlıların, yılbaşı kutlamaları sırasında da Antalya ve Alanya'daki eğlence yerlerinde uyuşturucu madde satışı yapmaya hazırlandıkları ortaya çıkarıldı.

ŞEBEKE LİDERİ VE SEVGİLİSİ

Haberin Devamı

Polis, şebekenin lideri olduğu öne sürülen S.O.'nun yanı sıra ve sevgilisi H.A (24), ile genç kadının annesi M.S. (44) ve bir barda çalışan kız arkadaşı G.D'yi (22) de suça karıştıkları iddiasıyla Alanya'da yakaladı.

Operasyon kapsamında aynı suçtan sabıkalı oldukları ve şebekenin üyesi oldukları ileri sürülen E.U, M.B, K.T, E.B'yi Alanya'da, E.Y, Y.S, O.K, B.K, ve F.A. da Antalya il merkezinde yakalandı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda da 1 kilogram kubar esrar, 268 adet ecstacy ve 12 adet captagon hap ile az miktarda eroin, esrarlı sigara, 8 gram toz esrar, 5 gram plaka esrar, ruhsatsız pompalı tüfek, 5 adet fişek, 9 adet 7.65 tabanca fişeği, bir adet yüzlük ve 2 adet 20'lik sahte banknotların ele geçirildiği bildirildi.

Yetkililer, operasyona zanlıların çoğunluğunun defalarca aynı suçlamalarla yakalanması ve sabıkalarının bulunması nedeniyle “Nakarat” adının verildiğini bildirdiler.

Polis yetkilileri, Antalya ve ilçelerinde uyuşturucu madde satışıyla mücadele kapsamında operasyonlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, vatandaşların yılbaşı ve bayram tatilinde eğlence yerlerindeki kutlamalarını huzur ve güven içerisinde yapabilmelerinin sağlanmasını amaçlandığını söylediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!