Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 14:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yılbaşı öncesinde sahte içki konusunda il müdürlüklerini uyararak, başta turizm bölgeleri ve büyük şehirler olmak üzere ülke genelinde denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yaklaşan yılbaşı öncesi sahte içkiyle mücadele kapsamında bazı caydırıcı önlemleri uygulamaya koyan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, emniyet güçleriyle birlikte daha çok denetim gerçekleştirme kararı aldı.

Kaçak içki üretimi yapan ya da piyasaya sürenlere ağır para cezası başta olmak üzere bir dizi yeni uygulamanın hayata geçirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yeni yıla sayılı günler kala da denetimlerine hız verdi. Yılbaşını eğlence mekanlarında geçirecek vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için alkollü içki üreten ve satan iş yerlerine yönelik bazı radikal önlemler aldı. Başta denetimlerin sıklaştırılması olmak üzere alkollü içki üreten ve satan iş yerlerinin kayıtlarının güncellenmesi, izleme kodu uygulamasını başlattı. İlgili kurumlarla internet ortamında veri paylaşımı gerçekleştirme kararı alınırken, kayıt dışılığın azaltılması amacıyla, alkollü içkiler için ihtisas gümrükleri belirlendi.”

Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, Bakanlığın, 2011 yılında 15 bin 560 denetim gerçekleştirdiği, denetimlerden alınan 998 numunenin 544'ünün sonuçları olumlu çıktığını bildirdi.

“Sahte içki tadından değil, üzerindeki etiketten anlaşılır”

İçkinin sahte veya kaçak olduğunun kokusundan, renginden ya da tadından anlaşılamayacağı uyarısında bulunan Kavak, ürün satın alınırken etiket bilgilerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yılbaşında eğlence mekanları konusunda seçici davranılmasını isteyen Kavak, şunları kaydetti:

“İçki şişelerinin üzerinde bakanlığımızdan kayıt numarası alıp almadığı kontrol edilmeli, üzerinde TAPDK bandrolü aranmalıdır. Ürünün sahte olup olmadığının
hususunda, laboratuvar analizleri sonucu nihai karara varılır. İçki orijinal ambalajında istenmeli ya da tüketileceği anda göz önünde açılması sağlanmalıdır.”
Kavak, vatandaşlardan şüphelendikleri durumlarda Alo 174 Gıda hattına ihbarda bulunmalarını istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!