Güncelleme Tarihi:
Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Adnan Hoca, kendisinin ‘yılan’ diye nitelenmesine karşı çıktı. Adnan Hoca, ‘‘Yılan iyi bir hayvandır. Doktorluğun da amblemidir’’ dedi.
ŞANTAJ çetesi kurduğu iddiasıyla tutuklanan Adnan Hoca lákaplı Adnan Oktar, Sabah Gazetesi'nin kendisine yönelik kullandığı ‘Yılan’ nitelemesine, ‘‘Yılan iyi bir hayvandır’’ diyerek karşı çıktı.
Oktar, Kartal Cezaevi'nde el yazısıyla kaleme aldığı mektubunda, ‘‘Bu haber eczacılarla doktorları kızdıracak. Doktorluğun da, eczacılığın da amblemi yılandır’’ dedi.
Sözkonusu gazetenin, yılanı kötü bir şey oylarak gördüğü için kendisine 'Yılan' diye hitab ettiğini vurgulayan Adnan Hoca, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
‘‘Doktorlar ve eczacılar, yılan rozetini şerefle yakalarında taşıdılar. Ayrıca Kuran'da Hazreti Musa'nın asası yılan şeklini alıp, bütün sihirbazların oyununu bozmuştur. Her şerde, bir hayır ve hikmet vardır. O gazetenin bu yılan sözünde de hayır ve hikmet var.’’
FÖN İSTEMEDİM
Mektubunda, kaldığı Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde, saçlarını kurutamadığı için fön makinesi istediği yolundaki haberlere de değinen Adnan Hoca, ‘‘Fön makinesini Fırat Develioğlu istedi. Sonra vazgeçti. Saçımı, banyodan sonra havluyla kurutmak yeterli oluyor’’ dedi.
Yılan, hem kutsal hem kötülük anası
YILANLAR, yalnız zehirli olmaları nedeniyle değil, ürkütücü görüntüleri nedeniyle, binlerce yıldır insanları korkuttu. Adem'in Cennet'ten kovuluş öyküsünde, birçok öbür dinsel ve dindışı söylentilerde, kötülüklerin sorumlusu olarak gösterildi. Yılanı, kutsal hayvan sayan toplumlar da var. Kobra yılanı, Hindistan'da ve eski Mısır dinlerinde kutsal olarak kabul edilmiştir. Eski Meksika tanrılarının en önemlilerinden olan Quetzalcoatl, genellikle tüylü bir yılan olarak resmedilmiştir.
Yılan, ayrıca tıp biliminin bir simgesi olarak kullanıyor.