Yiğitlere veda

Güncelleme Tarihi:

Yiğitlere veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 22:45

Hakkâri’nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde önceki gün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit düşen 12 asker dün Van ve Hakkâri’de düzenlenlenen törenlerle, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Haberin Devamı

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşı Tepe ile Şemdinli ilçesinin Aktütün köyü Beyyurdu bölgesi Mehende tepesinde önceki gün askerlerle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 12 asker şehit olmuştu. Çukurca’da şehit olan Piyade uzman çavuşlar Hulusi Emre Dilci (22) ve Murat Demirci (24) için memleketleri Adana’da tören düzenlendi. Demirci’nin 10 yaşındaki kız kardeşi Sude, 9 yaşındaki kardeşi İsmail ile askerden izin alarak gelen kardeşi Veli Demirci de törene katıldı.

Yiğitlere veda



DİK DUR BABA, HAİNLER SEVİNMESİN
Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz ile Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit’in cenazeleri Tokat’a getirildi. Pelit’in babası Ahmet Pelit, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Çukurca’da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar’ın cenazesi, Konya’nın Sarayönü ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin kardeşi Bünyamin, babası Şaban Uçar’ı, “Şerefsizlere fırsat verme baba, dik dur. Vatan, bayrak sağ olsun. Dik dur, hainler sevinmesin” diyerek teselli etti. Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral’ın (22) cenaze töreni Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde yapıldı. Şehidin annesi Kıymet Aral oğlunun nişanlısına sarılarak “Ben seni gelin alacaktım kızım” diye gözyaşı döktü. Uzman Çavuş Haşim Yenigül (27) için Kahramanmaraş’ta yas vardı. Şehidin annesi Fatma Yenigül, törene Türk bayraklı tişörtle katılan gelini Leyla ve kamuflaj giydirilen 2 yaşındaki torunu Metin Musab’a sarılarak gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Yiğitlere veda


Şemdinli’de şehit olan Uzman Çavuş Hasan Yaşar’ın (29) cenazesi, Kütahya’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin kızları Ecrin (7) ile Melek’e (1) uzman çavuş kıyafetleri giydirildi. Şehidin eşi Canan Yaşar, eşinin tabutuna doğru, “Hasan bak kuzuların geldi yanına. Babacığım deyip geldiler yanına” dedikten sonra baygınlık geçirdi.

Şemdinli’de PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ömer Şenel’in cenazesi Kastamonu’da, Uzman Çavuş Sercan Gedikli’nin cenazesi de Sakarya’da toprağa verildi.

Yiğitlere veda


AĞABEYE SON SARILIŞ
MARDİN’in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız'ın (23) cenazesi Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde toprağa verildi. Namazın ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına konulan Cansız'ın tabutuna, bir süre annesi aracın yanında eşlik etti. Şehidin kardeşlerinden biri de başında ağabeyinin asker şapkasıyla tabuta sarılarak ağladı. Dev Türk bayrağı, sloganlar ve tekbirler eşliğinde mahalle mezarlığına getirilen şehidin naaşı, aile kabristanlığına defnedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!