Güncelleme Tarihi:
Samistal Yaylasında Yeşil Yol kapsamında iş makineleri ile sürdürülen yol açma ve genişletme çalışmasına tepkiler artarak devam ediyor.
Avukat Yakup Okumuşoğlu da twitter hesabından “Mahkeme kararının açıklanmasını beklediğimiz bu günlerde kaçak yollarını acele ile inşa etmeye çalışıyorlar. Taşları, kayaları meralardan yuvarlayarak, hafriyatlarını meraya, alpin çayırlara saça döke yolu yapıyorlar” dedi.
Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını, yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayan Yeşil Yol Projesi’ne tepkiler sürüyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği Çamlıhemşin Fırtına Vadisi’nde yer alan Kavrun Yaylası’nda toplanan Fırtına İnisiyatifi grubu, ’Bak işte yaklaşıyor Fırtına, direniyor Yeşil Yol’a’ pankartı açıp, protesto eylemi gerçekleştirmişti.
Son olarak, 24 Temmuz günü Samistal Yaylası’na giderek çalışmalara başlayan iş makinelerini bölge halkı durdurmuştu.
YEŞİL YOL PROJESİ NEDİR?
Yeşil Yol Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini yüksek rakımdan birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluğunda turizm yolu olarak planlandı. 7 metre genişliğinde gidiş geliş olarak planlanan yolun zemini taş parke döşemeli olacak. Bu yolla birlikte 40 noktada oteller, restoranlar ve kayak tesislerinden oluşan turizm merkezleri oluşturulacak. İki yıldır süren ve 90 milyon lira harcanan yol çalışmasının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.