Güncelleme Tarihi:
Alman Rheinische Post gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, Alman Beslenme ve Diyetetik Enstitüsü'nde (D.I.E.T) görevli bilim adamı Katrin Raschke, yeşil çayda bulunan polyphenol maddesinin, hem haricen hem de dahilen kullanıldığında cilt kanserinin oluşmasını engellemekte önemli rol oynadığını söyledi.
Güneş ışınlarının cilt hücrelerine zarar verdiğini, bunun da güneş yanığına ve cilt kanserine neden olabildiğini belirten Raschke, yeşil çayda bulunan polyphenol maddesinin hücreleri güneşten koruduğunu kaydetti.
Güneşin zararlarından korunmak isteyenlere yeşil çayın yanı sıra bol bol taze sebze ve meyve yemeyi öneren Raschke, meyve ve sebzenin cildi kanserden koruyan ve cildin erken yaşlanmasını engelleyen vitamin ve mineral içerdiğini belirtti.
Öte yandan, Amerikalı bilim adamı Dr. Allan J. Pantuck'un laboratuvarda yaptığı deneylerde, mesane kanseri hücrelerinin çoğalma hızının, yeşil çay sayesinde yavaşladığı tespit edildi.
ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'nde, yeşil çayın genel olarak kansere iyi gelip gelmediği konusunda bir dizi deney yapılıyor.