Yes Ne Demek? Yes Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Yes Ne Demek Yes Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2020 03:05

İngilizcede en çok kullanılan kelimelerin başında şüphesiz yes sözcüğü gelmektedir. Aşağı yukarı pek çok insan bu kelimenin anlamını bilir. Ancak bir de cümle içerisinde görmek gerekir. Peki, yes ne demek? Yes kelimesinin Türkçe anlamı nedir? İşte bu kelime hakkında detaylar.

Haberin Devamı

Bazı durumlarda yes sözcüğü Türkçede de kullanılabilmektedir. İngilizce üzerinden Türkçe karşılığı olarak yes kelimesi, ‘evet’ şeklinde ifade edilmektedir. Genellikle herhangi bir soru cümlesine karşı İngilizcede verilen olumlu cevaptır.

 Yes Ne Demek?

 İngilizce cümle içerisinde ya da tek başına kullanılan en vazgeçilmez sözcüklerin arasında Yes geliyor. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise, ‘evet’ şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse;

 ‘’Yes, I can do it.’’

 Bu cümle ‘evet, ben onu yapabilirim’ şeklinde ifade edilmektedir. Hem herhangi bir soruya karşı söylenebilir hem de birebir olarak da yapılabilecek durum karşısında cümle içerisinde kullanılabilir. Aynı zamanda tek başına da herhangi bir cümleye karşılık cevap verebilmektedir. Hatta Türkçe içerisinde de bazı sorulara gündelik yaşamda “yes” ile cevap verildiği öne çıkıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!