Yerli panel soğutucu üretimi hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Yerli panel soğutucu üretimi hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 11:52

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, soğutma sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Frigo Şark Soğutma, yüzde 90'ını ithal edilen pano soğutucusunu üretmek amacıyla yatırıma başladı.

17 yıldır endüstriyel soğutma sektöründe hizmet veren şirketin ortaklarından Hüseyin Kurt, yaptığı açıklamada, yüzde 90'ı ithal edilen pano soğutucusu üretimi için yatırım yaptıklarını bildirdi. Ford Otosan, Lafarge, As Kaynak, Beldesan, Olmuksa, Feniş başta olmak üzere 200 firmanın bakım hizmetlerini yürüttüklerini dile getiren Kurt, 1995 yılında TSE belgesini aldıklarını, klima, soğutma sistemleri ve klima santralleri alanında sektöründe önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

Türkiye'de sadece Bursa ve Konya'daki fabrikalarda üretimi yapılan pano soğutucuları için altyapı ile Ar-Ge çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Kurt, “300 bin dolarlık yatırımla ayda 300 pano üretmeyi planlıyoruz. Ülke genelinde satış ve servis hizmeti sunabilmek amacıyla bayi ve servis ağı çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Pano soğutucusu üretim yatırımının gecikmiş bir yatırım olduğunu dile getiren Kurt, yatırımla yaklaşık 50 kişilik bir ek istihdam sağlayacaklarını, talebin artması halinde kapasiteyi ve istihdamı artırabileceklerini ifade etti.

“PERSONELİMİZİ SÜREKLİ EĞİTİYORUZ”

Kuruldukları günden bu yana müşteri memnuniyetine ve hizmet kalitesine çok büyük önem verdiklerini belirten Kurt, “Sektörümüzdeki gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Personelimizi de bu nedenle sürekli eğitiyoruz” dedi.

Soğutma sektöründe eğitimin çok önemli olduğuna değinen Kurt, şunları kaydetti: “Bizim yıllık eğitim maliyetimiz yaklaşık 15 bin dolar civarında. Sektördeki en büyük sıkıntı eğitimsizlik ve deneyimsizliktir. 500 milyar liralık cihazlara deneyimsiz personel müdahale ettiğinde olumsuz sonuçlar ortaya çıkabiliyor, düzeltmesi de çok zor oluyor. Bir kişinin yıllık eğitim maliyeti 2 bin dolar ve bu kişi eğitim aldığında, size verimli olmaya başladığında başka yerle anlaşıyor, çünkü sektörde yetişmiş ve kalifiye eleman sıkıntısı çok büyük. Gebze Meslek Yüksek Okulunda açılan Mekatronik Bölümü sektör için olumlu bir gelişme. Sektörde gerekli olan elektrik, elektronik, kaynak, montaj, hidrolik, pnömatik konuları bu bölümün de konuları arasında. Buradan mezun olacak öğrencilerin sektöre katkı sunacağını düşünüyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!