Yerli Friends’e aşık olduk

Güncelleme Tarihi:

Yerli Friends’e aşık olduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2002 00:11

Konakların, köylerin, ağaların sosyoloji araştırmalarına tez olacak kadar ekranları kapladığı bir dönemde Kanal D'de yayınlanan Biz Size Aşık Olduk dizisi farklı konseptiyle dikkati çekiyor. Şehirde geçen, çevre kirliliği, sınıfsal farklılıklar gibi temaları işleyen dizi tarz olarak CNBC-E'de yayınlanan gençlik dizisi Friends'i akla getiriyor.

Başrollerinde Meltem Cumbul ve Beyaz'ın oynadığı dizi özellikle gençleri ekran karşına kilitliyor. Sevilen dizinin perde arkasını, ekibin nasıl çalıştığını, Beyaz'ın ve Meltem Cumbul'un set arkası hallerini merak ettik. İki gün boyunca sette onları izledik.

Biz Size Aşık Olduk dizisinin sevimli kafesi Isırgan, gerçek hayatta Arnavutköy, Beyazgül Caddesi'nde. 46 numaradaki bu ahşap evin etrafı binaya yöneltilmiş projektörler, kablolar, telsizli, megafonlu adamlarla dolu. Arnavutköylüler de çekimlere iyice kaptırmış kendilerini: Sokaktan geçenler içerdeki çekimlere ses gitmesin diye konuşmayı kesiyor, parmak uçlarına basarak yavaşça yürüyor. Çekim olduğunda tam karşıdaki inşaatta bile çekiçler susuyor. Prodüksiyon amirlerinin 'devammm...!' sesleriyle yeniden başlıyor. İçeriye gürültü gitmesin diye iki üç dakikalık çekimlerde sokağın trafiği en baştan kesiliyor. Meşhur 'devam' sesiyle birlikte yeniden akmaya başlıyor.

CUMBUL ŞARKILARI

Bu, iki üç dakikalığına ara verildi demek. İçeride herkes rolünü tekrarlıyor. Makyajlar tazeleniyor. Yapılan yanlışlarla ilgili şakalar yapılıyor. Yaptıkları işten eğlendikleri belli. Meltem Cumbul'un deneyimli ve rahat bir havası var. Set aralarında paso şarkı söylüyor.

Televizyonda büyük görünen Isırgan Kafe olsun olsun 25 metrekare bir yer. Bir köşesine yönetmen Ümit Ünal ve ekibi kurulmuş. Sürekli monitörlere bakıyor, yanındakiyle birşeyler konuşuyor. Galiba burada en zor işi bir o, bir de yukarıdan uzun bir çubukla sarkıtılan mikrofonu sürekli tutan adam yapıyor.

Beyaz'ın beş dakika boş vakti yok. Setten sete koşuyor. Birazdan öğle arası verilecek o da buradan çıkıp Kanal D'de başka bir çekime yetişecek. Çıkışta öğrenciler etrafını sarıyor, imza istiyorlar. Tabii ki Beyaz'ın yanında imzalı fotoğrafı yok. Defterlerinin arka sayfalarını imzalıyor.

Öğle yemeğinde zeytinyağlı pırasa, mercimek çorbası, saç kavurma ve tavuk göğsü var. Bir de bize de ikram ettikleri bayat çay.

DEFTER İMZALIYOR

Çekimler hava kararsa da devam ediyor. Bugün erken bitti ama settekilerin söylediklerine göre bazen 18 saate kadar çıkıyormuş.

Hangi gün, nerede kimlerin çekimleri olacağı haftalık programlar halinde. Herkes kendi programını dizininkine uyduruyor. Bir set daha var. O Maslak'ta. Fabrika çekimleri orada yapılıyor. Mahkeme, avukatlık ofisi, bar önü gibi küçük çekim yerleri de var.

Senaryo grubu diziye yeni karaterler eklemeyi düşündüklerini söylüyor. Yönetmen ser verip sır vermiyor bunların kim olacağı konusunda. N'apalım seyredip göreceğiz artık.

DİZİDE KİM KİMDİR?

CEM (Beyazıt Öztürk)

29 yaşında. Zengin çocuğu. Sorumsuz ve tembel. Yakışıklı, komik biri. Hayatta ciddi işleri sevmez. Hiçbir işte dikiş tutturamamıştır. İyi bir gözlemcidir. Pratik zekalıdır. Zeki ama patavatsızdır. Arkadaşlarına düşkündür, yalnız kalmayı sevmez. Esnek ve uyumludur. Kolay öfkelenmez, kavgacı değildir. Zaman zaman küçük yalanlar söylemekte zarar görmez.

REYHAN (Meltem Cumbul)

Mücadeleci, çalışkan, idealist, inatçı bir hukukçu. Fazlasıyla seçici. Herşeyi eleştiren biri. Sorumluluk sahibi ve hep dakik. Babasına bayılır. Komiktir. Her zaman adildir. İnandığı şeyleri hep savunur.

FAHRETTİN (Ahmet Gülhan)

50'lerinde, iş bilen fabrikatör. Cem'in babası. Hırslı, dinamik, mücadeleci ve cesurdur. Fabrikasını ayakta tutmak için yapmayacağı şey yoktur. Hayatta en büyük başarısızlığının oğlu Cem olduğunu düşünüyor.

GÜZİN ABLA (Şenay Gürler)

Doğma büyüme mahalleli. Lise mezunu. Anaç, yardımsever, inisiyatif sahibi, inatçı ve mücadeleci. Yani mahallenin Güzin Ablası.

SİNAN (İlker Aksum)

30 yaşında, reklamcı. O da Cem'in en yakın arkadaşlarından. Üçlü içinde en sağduyulu olanı. Cem'e sık sık akıl verir. Çok zevkli giyinir. Yaratıcıdır. Clubber'ları, acid ve caz gibi müzikleri sever. Babası GS'li olduğu için FB'lidir.

HARUN (Erdem Akakçe)

28 yaşında. Borsacı. Tam bir hastalık hastası. Cem'in en iyi arkadaşlarından biri. Olur olmaz her konuda iddiaya girmeyi seviyor. Güzel kadınlara zaafı var, özellikle de sarışınlara. Evlidir ama evlendiği ilk günden itibaren karısını aldatıyor.

YASEMİN (Görkem Yelten)

Munis, şıpsevdi, biraz tembel bir biyolog. Barışçı ve merhametli. Çiçeklere ve bitki çaylarına bayılır. Kadınsı değildir, küçük bir kız gibi giyiniyor.

FERİDE (Devin Özgür Çınar)

Genç bir gazeteci. Kavgacı olduğu söylenebilir. Biraz da asi. İş hayatında sorumlu ama özel hayatında sorumsuz. Fazlaca erkeksi giyinir ve çiçek böcek duyarlılığından hiç hazzetmez.

NİLGÜN ÖNEŞ (Yazı ekibi)

24 saat onlarla yaşıyoruz

Üç kişilik bir senaryo ekibiyiz: Ben, Selin Tunç ve Karin Özdemirçioğlu. 24 saat bu karaterlerle yaşar hale geldik. 'Şunu da koyalım, bunu da ekleyelim, bu şunu desin' diye sürekli birbirimizi arıyoruz. Beyaz'ın 'r'leri söyleyememesi ve diğer özellikleri karateri belirlememize yön veriyor. Bazen bir sahne bizim hayal ettiğimizden de iyi oluyor. Mesela Beyaz'ın Zeyna'daki hali.

ÜMİT ÜNAL (Yönetmen)

Meltem teknik, Beyaz doğal


Haftada 6 gün yaklaşık 70 saat çalışıyoruz. Ekibin çoğunluğu tiyatro kökenli olduğu için kolay çalışıyoruz. Meltem çok tecrübeli. Yüzlerce bölüm dizi çekmiş, son derece teknik bir oyuncu. Beyaz'ın da doğallığı çok iyi. Senelerdir oynuyormuş gibi rahat. Bu çok önemli çünkü doğal görünmek ayrı, kamera karşısında doğal oynamak ayrı şeyler.

MELTEM CUMBUL

Bütün dikkatimi bu işe veriyorum


Herkes çok pozitif ve son derece eğlenceli gidiyor. Bazen günde 18 saate varan çalışmalar oluyor. zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Çünkü bir yandan da çok eğleniyoruz. 1997'den beri prensip olarak tek bir işle meşgul oluyorum. Bu yüzden bütün enerjimi ve motivasyonumu bu dizide topladım.

BEYAZ

Bu benim ilk dizim


Daha önce dizi teklifi çok geldi ama hiç düşünmedim. Ama bu farklı, bir kere köy-ağa dizisi değil. Bence yaşanan gerçeklere daha yakın. O yüzden kabul ettim. Burayı bir okul gibi görüyorum. Bir yandan öğreniyorum, bir yandan çok eğleniyorum. Meltem çok şeker, ekibin diğer üyeleri de.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!