'Yerine oğlun geliyor'

Güncelleme Tarihi:

Yerine oğlun geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 21:12

Diyarbakır Sur’da şehit olan 3 güvenlik görevlisinden 2’si dün toprağa verildi. 3 yaşındaki Zehra Yüce, babasını çiçeklerle, Gülşah Karabacaklı ise eşinin fotoğrafını öperek uğurladı. Nuh Özdemir’in annesi Esme Özdemir, oğlunun izin dönüşü verdiği çorapları elinden bırakmadı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Nuh Özdemir’in (26) Ordu Akkuş’ta tek katlı sıvasız bir evde yaşayan annesi Esme Özdemir (69), acı haberi aldığında gözyaşlarına boğuldu. Kar nedeniyle yetkililerin 4 saatte ulaşabildikleri evden Esme Özdemir’le şehidin kardeşi Erol Özdemir’in (23) çığlıkları yükseldi. Anne Esme Özdemir, oğlunun şehit olmadan 4 gün önce helallik alarak evden ayrıldığını ve kendisine de giderken çoraplarını verdiğini belirtti. Oğlunun çoraplarını elinden hiç bırakmaya Esme Özdemir şöyle konuştu: "Çoraplarını bile bana bıraktı giderken, 'Hep izin alıyorlar yavrum, sen de al' dedim. Onu doya doya kucakladım. 'Anam hakkını helal et, ben gideyim' dedi. 'Bir hafta ertele' dedim. Gitti, duramadı. 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı. Vatan sağolsun, ne diyeyim yavrum senin için." Şehidin babası Mehmet Özdemir (63) ile eşi Leyla Özdemir (24) acı haberi, Nuh Özdemir’in ağabeyinin Samsun’daki evinde aldı.

Haberin Devamı

YERİNE OĞLUN GELİYOR

Şehit Özdemir’in cenazesi askeri uçakla dün akşam Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Törenin ardından şehidin 5 aylık erkek çocuğuna hamile olan eşi Leyla Özdemir, tabuta dokunarak, “Hoş geldin aşkım. Vatan sağolsun. Sen gittin, senin yerine oğlun geliyor” diye ağıt yaktı. Özdemir, bugün cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Akkuş ilçesi Atatürk Caddesi’nde dün akşam yaklaşık 150 kişi, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle slogan atıp tekbir getirerek teröre tepki yürüyüşü yaptı.

Yerine oğlun geliyor

SARI GÖZLÜM, OĞLUM

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı (29) için Aydın Karacasu’da tören yapıldı. Eşi Gülşah, babası Avni ve annesi Meryem Karabacaklı, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin tabutunu, künyesini, yüzüğünü öpen Karabacaklı’yı, kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Şehidin babası ise, “Sarı gözlüm, oğlum” diyerek, tabutun başında ağladı. Şehidin baba evini CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da ziyaret ederek başsağlığı diledi. Şehit Karabacaklı, Cuma Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

BABAYA TELSİZLE VEDA

Özel Harekât polisi Musa Yüce (23) dün ilk olarak, Kayseri Bünyan’daki baba evine götürüldü. Yüce’nin 3 yaşındaki kızı Zehra ile 10 aylık oğlu Muhammed Ali de yakınlarının kucağında babalarını son yolculuğuna uğurladı. Zehra’nın eline çiçek ve babasını hatırlatması için polis telsizi verildi. Minik Zehra’nın, telsize bakarak “Baba” demesi çevresindekileri ağlattı. Şehidin cenazesi Büyüktuzhisar Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi. m 


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!