Yerin 150 metre altında sahur ve iftar

Güncelleme Tarihi:

Yerin 150 metre altında sahur ve iftar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2008 13:17

Kastamonu'nun Küre ilçesinde, Eti Bakır AŞ tarafından işletilen bakır ocağında çalışan işçiler, iftar ve sahuru yerin metrelerce altında yapıyor.

Küre Dağları'ndaki bakır ocağının 150 metre derinliğinde çalışan 16.00 ve 24.00 vardiyasındaki işçiler, iftar ve sahur saatlerinde hep birlikte aynı sofrada toplanıyor.

İftar ve sahuru ailelerinden ayrı geçiren işçiler, ramazanın güzelliklerini 150 metre derinlikte yaşamaya çalışıyor.

150 METRE DERİNLİKTE EZAN, İLAHİ VE TÜRKÜ

Eskiden din görevlisi olan ve 3 aydır bakır ocağında çalışan Nihat Buğdaycı'nın okuduğu ezanla oruçlarını açan işçiler, sofradaki hurma, mercimek çorbası, et yemeği, pilavla oruçlarını açıyor.

İftar ve sahuru ocakta yapmanın ayrı bir duygu olduğunu söyleyen vardiya şefi Maden Mühendisi Metin Çabuk, tüm günün yorgunluğunu, arkadaşlarıyla birlikte iftar yaparak attıklarını söyledi.

Buğdaycı'nın okuduğu ezanla oruçlarını açtıklarını belirten Çabuk, çaylarını yudumlarken ise gerek Buğdaycı'nın söylediği ilahilerle gerekse diğer arkadaşlarının okuduğu türkülerle eğlendiklerini belirtti.

İki yıl vekil imamlık yapan ve 3 aydır Eti Bakır A.Ş'de çalıştığını belirten Nihat Buğdaycı ise ocaktaki ilk ramazanında çok farklı duygular yaşadığını söyledi.

“İbadetin nerede yapıldığı değil ne şekilde yapıldığı önemlidir” diyen maden işçisi Muzaffer Acar ise şöyle konuştu:

“Normal hayatta ne yiyorsak çok şükür burada aynılarıyla iftar yapıyoruz. Evimizden çoluğumuzdan çocuğumuzdan ayrı bir ramazan geçirsek de halimize çok şükür, bir eksiğimiz yok. Oruçlarımızı da bir aksaklık olmadan tutabiliyoruz.”

Toplam 170 kişinin çalıştığı ve 40'ar kişilik 3 vardiya sistemiyle çalışılan madende günde 1500 ton bakır elde ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!