Yeniden yapılan KPSS'nin birincisi Sivas'tan

Güncelleme Tarihi:

Yeniden yapılan KPSSnin birincisi Sivastan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 15:38

SİVAS’ta yaşayan 22 yaşındaki Gizem Yıldız kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) yeniden yapılan Eğitim Bilimleri sınavından 100 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Yıldız, sınavın iptal edilmesine çok üzüldüğünü, ancak yeni sınavda aldığı puanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Yıldıs iptal edilen sınavda 92 puan almıştı.

Haberin Devamı

KPSS BİRİNCİSİ SİVAS'TAN ÇIKTI / FOTO GALERİ

Kent merkezinde yaşayan Belkıs-Davut Yıldız çiftinin 3 çocuğundan biri olan Gizem Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra atanabilmek için KPSS’ye girdi. Sınavdan 92 puan alan genç kız atanma umuduyla geleceği ile ilgili planlar yapmaya başladı. Ancak sınav kopya iddiaları nedeniyle iptal edilince, Gizem Yıldız büyük bir üzüntü yaşadı.

Sınavın iptal olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan genç kız, tekrarlanan Eğitim Bilimleri Sınavı’na hazırlandı. Gece gündüz ders çalışan Yıldız yeniden yapılan KPSS Eğitim bilimleri sınavına girdi ve 100 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Çok çalıştığını, iyi bir puan alabileceğini tahmin ettiğini ancak birinciliği beklemediğini belirten Gizem Yıldız sınav sonuçlarına baktığında büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

Türkiye birinciliğinin gurur verici olduğunu belirten genç kız başarısının sırrının çalışmak olduğunu ifade ederek, “Çok emek verdim sonunda karşılığını aldım. Birinci olmak benim için ve ailem için gurur verici bir şey. Çok mutluyum” dedi. Önceki sınavın iptal edilmesi ile büyük bir üzüntü yaşadığını belirten Yıldız, “İptal edilen sınavda 92 puan almıştım. O puanla da atanabiliyordum. Durum öyleyken sınav iptal oldu. Yeniden bir sınava girmek, yeniden aynı şeyleri yaşamak düşüncesi çok yorucu ve yıpratıcıydı. Ancak sonra iyi toparlandım ve yeniden aynı çalışma temposuna girdim. Sonucun da da böyle bir başarı geldi” dedi. Sonuçlar açıklandığında internetten birinci olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını anlatan Yıldız, “Sonucu görünce ailemde ben de çok şaşırdık. Çok sevindik, çok mutlu olduk. Evde bir coşku havası yaşandı. Net sayımı biliyordum iyi bir sıralamada olacağımı biliyordum ama birincilik beklemiyordum. Bize güzel bir sürpriz oldu” dedi.

KOPYA EMEK HIRSIZLIĞIDIR

İptal olan KPSS sınavını ve kopya iddialarını da değerlendiren Gizem Yıldız bunun emek hırsızlığı olduğunu belirterek, “İlk sınavdan iyi bir puan almıştım. Hayaller kurdum, tercihler yaptım. Sonra her şey bir anda yok oldu. Yeni bir sınav stresi yaşamak zorunda kaldık. Birilerinin yüzünden pek çok kişinin hakkının yenmesi çok kötü. Kopya emek hırsızlığıdır. Çünkü insanlar gecelerini gündüze katıp emek veriyorlar, çalışıyorlar” dedi. Annesi ev kadını, babası memur olan Yıldız başarısında ailesinin de büyük katkısı olduğunu belirtti. Yıldız, kısa sürede öğretmen olarak atanmayı beklediğini dile getirdi. Sınava 234 bin 388 kişinin girdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!