'Yeni parti ADD'nin uzantısı değil'

Güncelleme Tarihi:

Yeni parti ADDnin uzantısı değil
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 28, 2002 13:35

Aralarında eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın da bulunduğu yeni parti kurma hazırlığındaki Girişimciler Kurulu, "Kurulacak partinin, hiçbir kişi ve kuruluşun bağımlısı olmayacağını" ve "Atatürkçü Düşünce Derneği'nin uzantısı olmadığını" bildirdi.

Haberin Devamı

Girişimciler Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, "Atatürk ilkelerini ödünsüz biçimde yaşama geçirme, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni tüm çağdaş nitelikleriyle tam bir sosyal hukuk devleti kılarak, onurlu ve saygın yapısıyla sonsuza değin bağımsız yaşatmak" amacıyla kurulması kararlaştırılan siyasi partinin, hazırlık çalışmalarına başlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

KİŞİLERLE DEĞİL İLKELERLE YOL ALACAĞIZ

"Kuruluşumuzda her kesimden yurttaşlar yer almaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bir kuruluşu, uzantısı değildir. Dernek siyasallaşmadığı, partileşmediği gibi partiyle de gönül ve görüş yakınlığından başka ilgisi ve ilişkisi yoktur.

Kişilerle değil, ilkelerle yol almak istiyoruz. Kurulacak parti hiçbir kişi ve kuruluşun bağımlısı olmayacaktır. Kemalizmi özümsemiş, Türk Devrimi ve Atatürk ilkelerini özüyle yaşama geçirme zorunluluğunu kavramış, bilgiye, eğitime, ekonomiye ve ahlaka önem vermiş, hukuka saygılı herkesle çalışmaya hazırız. Atatürkçülerin birleşmesi için yapılaşmaya gidilmiştir. Programımız, bilinçli her yurtta güven verecektir."

Haberin Devamı

ÖNDER YOK ÖNCÜLER VAR

Partinin adının henüz konulmadığı vurgulanan açıklamada, "Partinin adı konulmamıştır. Simgesi yapılmamıştır. Kurucuları belirlenmemiştir. Girişimci Kurul'da önder yoktur, öncüler vardır. Aramızda geçmişi karanlık kimse yoktur. Kişiliklerine saygı duyduğumuzemekli generallerden Kemal Yavuz, Çevik Bir ve Erol Özkasnak bizimle birlikte değildir. Kimseye götürülmüş de geri çevrilmiş önerimiz de yoktur" denildi.

Açıklamaya göre, yeni partinin GiriÅŸimciler Kurulu'nda, emekli Tümgeneral Osman Özbek, Bilkent Ãœniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Ozankaya, eski Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Eralp Özgen, yayıncı Ãœmit Gürtuna, eÄŸitimci-hukukçu ErtuÄŸrul Kazancı, gazeteci-yazar Ä°smet Solak, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Halil Ä°brahim Åžahin ile ODTÃœ öğretim üyesi Prof. Dr. Seçil Karal Akgünde bulunuyor.Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!