Yeni Meclis istedi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Meclis istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 22:51

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, iktidar ve muhalefetten tüm milletvekillerini 14 Haziran’da vereceği iftara davet ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da katılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı, tüm milletvekillerinin çağrıldığı bu davet dışında geçen yıl olduğu gibi 7 Haziran’da kadın milletvekillerine ayrı bir iftar da vereceğini açıkladı. Mektuba eklediği bir metinde TBMM’de 10 aydır süren tadilat çalışmalarını anlatan Kahraman, mesajının sonunda, “57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır” dedi. Meclis yönetimi, 15 Temmuz saldırısından sonra masrafları gönüllü işadamlarınca karşılanan 20 milyon liraya yakın onarım ve yenileme çalışması yaptı. Darbe girişimi iddianamesinde de Meclis’i bombalayan F-16 pilotlarının verdiği zarar 19 milyon 472 bin 380 lira olarak kaydedildi.

KARAMAN'A JET YANIT: AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

Haberin Devamı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni Meclis binası talebine CHP yönetiminden jet tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kahraman’ın mektubunu Genel Kurul’da gündeme getirdi. 15 Temmuz’dan beri yürütülen çalışmalarda zaten sorun bulunduğunu savunan Özel, şöyle dedi: “Milletin Meclisini yandaşlarla kimseye sormadan yaptırdılar. Yapılan ortada; kulislere bakıyorsunuz bir SPA merkezinin dinlenme ofisi veya neon ışıklarıyla pavyonları andıran bir yapı. Utanılacak bir hale geldi. Buranın da yıkılıp yenisinin yapılmasını temenni ediyor beyefendi. Akıl alır bir şey değil. Yaptıkları AVM ortada, milletvekillerinin oturduğu bina ortada. Bakın yaptığı marifet ne; 18 maddesi değişti ya anayasanın, bayrak kırmızısı anayasası saray turkuazına çevirmişler, yeni anayasa bu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!