Güncelleme Tarihi:
KABİNE değişikliğinin ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Daha önce Bakanlar Kurulu’na Adalet Bakanı olarak katılan Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı olarak katılan Fikri Işık ve Sağlık Bakanı olarak katılan Recep Akdağ, başbakan yardımcısı olarak toplantıda yer aldı. Önceki kabinede başbakan yardımcılığı görevlerini yürüten Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı, Numan Kurtulmuş da Kültür ve Turizm Bakanı olarak Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.
MEHMET ŞİMŞEK EKONOMİNİN BAŞINDA
Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay’la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a bağlandı. Bozdağ’ın yaptığı açıklamaya göre, MGK, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Başbakan Binali Yıldırım’a bağlı olarak çalışacak. Daha önce Nurettin Canikli’de olan TMSF ve Varlık Fonu Başbakan Yıldırım’a bağlanırken, geri kalan ekonomiyle ilgili tüm kurumlar Mehmet Şimşek’te toplandı. Ekonominin koordinasyonu ve bankalar Başbakan Yardımcısı Şimşek’e bağlı olacak.
MGK kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonunu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık takip edecek. RTÜK, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Işık’a bağlı olacak. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Medeniyetler İttifakı Projesi ve 100’üncü yıl anmalarıyla ilgili konular üzerinde çalışacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın, Yayın, Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı, Çavuşoğlu tarafından yönetilecek.