Yeni HSK'nın Yargıtay seçimi

Güncelleme Tarihi:

Yeni HSKnın Yargıtay seçimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 00:10

Anayasa referandumuyla üye ve daire sayısı değişen yeni Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), dün boş bulunan 7 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı.

Haberin Devamı

ADLİ yargı kararnamesiyle 780 hâkim ve savcının yerini değiştiren Hâkimler ve Savcılar Kurulu, dün de Yargıtay’ın boş 7 koltuğu için seçim yaptı. Buna göre eski HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yargıtay Savcısı Fevzi Yıldırım, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Alper, İstanbul hâkimi İslam Çiçek ve Yargıtay Tetkik Hakimi Kadri Özerdoğan Yargıtay üyesi seçildi.

ZARRAB’I TAHLİYE ETMİŞTİ
Yargıtay’ın yeni üyelerinden İslam Çiçek, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab ve bakan çocukları için tahliye kararı vermiş, Facebook hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için açılan ‘Allah UZUN ömür versin UZUN adam’ sayfasını beğenisiyle dikkat çekmişti. İslam Çiçek, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu TV Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında olduğu 32 kişilik gözaltı kararını da veren hâkimdi.

KODALAK YARGITAY ÜYESİ
HSK’nın Yargıtay’a üye seçtiği isimler arasında, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Başsavcısı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Alper ile eski Ankara Başsavcısı Harun Kodalak dikkat çekti. Kodalak, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevini yürütüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!