Yeni döneme bakansız A takımı

Güncelleme Tarihi:

Yeni döneme bakansız A takımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 23:39

AK Parti’nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) dünkü kongreyle yenilendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni dönemin ‘A takımı’ olarak görev yapacak MKYK’nın yarıdan fazlasını değiştirirken, ilk kez ‘bakansız’ bir liste oluşturdu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, 50 kişilik MKYK’da 29 ismi değiştirdi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu liste dışı bırakarak ilk kez ‘bakansız’ bir MKYK listesi oluşturdu. Yeni MKYK’da 27. dönemden 42 milletvekili ile sekiz milletvekili olmayan üye ve 29 da yeni üye yer aldı. Erdoğan, yeni MKYK’da eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’e yer vermezken eski bakanlardan Numan Kurtulmuş, Ahmet Arslan, Nurettin Canikli, Bülent Tüfenkci, Fatma Betül Sayan Kaya, Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki ve Lütfi Elvan ise listede yer aldı.  Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan ile Burhan Kuzu ve Ethem Sancak da MKYK’da yer almadı. Önceki MKYK’da yer alan Cahit Özkan ve Mehmet Muş’a da Grup Başkanvekili olmaları nedeniyle yeni listede yer verilmedi. MKYK’daki değişim oranı yüzde 58 oldu.

Haberin Devamı

LİSTENİN EN GENCİ 21 YAŞINDA
MKYK’da daha önce 9 olan kadın üye sayısı 15’e yükseldi. Listeye giren genç isim 1997’de Gaziantep’te doğan Hatice Merve Tatar  oldu. 15 Temmuz gazisi Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu parti yönetimine girdi. Suruç’ta seçim çalışmaları sırasında silahlı çatışmada kardeşini kaybeden Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız yerini korudu. TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve KADEM Şanlıurfa Temsilcisi Vildan Polat da listede yer aldı. Genel seçimlerde aday gösterilmeyen Orhan Miroğlu da MKYK listesinde yer aldı. MKYK listesindeki  Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, 28 Şubat sürecinde bir süre tutuklu kalmıştı. Gülaçar, 15 Ekim 2009’da El Kaide’ye yönelik operasyonda gözaltına alınmış ve davadan beraat etmişti.

MKYK’DA YER ALAN 50 İSİM
Ahmet Arslan, Ahmet Sami Ceylan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Erol Kaya, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Gökçen Özdoğan Enç, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İffet Polat, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Markar Eseyan, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Yavuz, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Mustafa Yeneroğlu, Mahmut Atilla Kaya, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Osman Nuri Gülaçar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Tuğba Işık Ercan, Vedat Demiröz, Vildan Polat, Yavuz Subaşı, Zehra Taşkesenlioğlu.

Haberin Devamı

MKYK’YA GİRMEYEN 29 İSİM
Abdulhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Ethem Sancak, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, İsa Sinan Göktaş, İshak Gazel, Emrah Karayel, Mehmet Emin Yılmaz, Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mustafa Hilmi Dülger, Mustafa Savaş, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rümeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Yasemir Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyit Aslan, Zeynep Alkış.

KURULLAR DA DEĞİŞTİ
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, partisinin Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi Hakem ve Siyasi Erdem ve Etik Kurullarında da önemli değişikliklere gitti. AK Parti’nin yeni Merkez Disiplin Kurulu eski TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Abdülkadir Özel, Ali Özkaya, Behiye Eker Albayrak, Betül Altınsoy Yanılmaz, Fatma Öncü; Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İlyas Şeker ve Ayşe Keşir; Siyasi Erdem ve Etik Kurulu da eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Halide İncekara ve Kemalettin Aydın’dan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!