Yeni delille yeniden yargılanma talebi

Güncelleme Tarihi:

Yeni delille yeniden yargılanma talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 11:11

Balyoz davasında 20 yıl hapse mahkum edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanık, TÜBİTAK'ın 3 çalışanının 5 nolu hard diske ilişkin hazırladığı raporu gerekçe göstererek yeniden yargılama talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Çetin Doğan, Ahmet Yavuz ve Hakan Büyük’ün avukatlarınca Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçede, sanıklara isnat edilen suçlamalara dayanak kabul edilen dijital dokümanlardaki sahteciliğin, yurt içindeki seçkin üniversitelerden ve uluslararası saygınlığa sahip adli bilişim kuruluşlarından alınan bilimsel mütalaalar ile ispatlandığı belirtildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“TALEPLERİMİZ REDDEDİLDİ”
“Yaptırılacak olan bilirkişi incelemesi ile bu sahteciliklerin araştırılması hususundaki taleplerimiz özel yetkili İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan hakimler Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı tarafından gerekçesiz olarak reddedilmiştir. Müvekkillere isnat edilen suçlamalara dayanak dijital dokümanlar arasında bulunan ve 11 Şubat 2011 tarihli tutuklama kararının gerekçesi olan 5 No’lu hard disk içinde kayıtlı bulunan dokümanlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan başka iddianamelerinde konusunu oluşturmaktadır. Bunların arasında kamuoyunda bilinen adıyla ikinci Poyrazköy davası da bulunmaktadır. Bu yargılama sürecinde 5 No’lu hard diskle ilgili olarak bilirkişi incelemesi yaptırılması talep edilmiş, bu talibimizin İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabulü ile diskin imajı TÜBİTAK’a gönderilmiştir.”

Haberin Devamı

“YENİ DELİL MAHİYETİNDEDİR”
“TÜBİTAK raporunda yer alan tespitler, müvekkillere isnat edilen suçlamalara dayanak dijital dokümanların maniple edilmiş olduğunu, başka bir bilgisayardan 5 No’lu hard diske aktarıldığını, bilimsel verilerle doğrulamıştır. Bu çerçevede söz konusu TÜBİTAK bilirkişi raporu ile CMK’nın 311-a bendinde düzenlenen “yeni delil” mahiyetindedir. 5 No’lu hard diskle ilgili tespit edilmiş olan manipülasyon bulgularının Başbakanın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “orduya kumpas kuruldu” ve AK Parti genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Yargıtay’ın imamı var” açıklamaları ile beraber değerlendirilmesi gerekmektedir. Öyle ki 5 No’lu hard diskle ilgili olarak TÜBİTAK tarafından yapılan tespitler yanında dosya içeriğindeki diğer manipülasyon ve sahtecilik bulguları, müvekkiller ve mahkemenizin dosyasında haklarında hüküm kurulan diğer sanıkların, devlet içinde örgütlenmiş illegal bir yapının yasadışı organizasyonu ile karşı karşıya olduklarını göstermektedir. Bu sebeple de yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurulması ‘Adil Yargılama Hakkı’nın tesisi ve yargı süreci ile ilgili şaibelerin giderilmesi noktasında elzemdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!