Yeni bir hayat

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir hayat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2001 16:58

Üniversiteler 2001-2002 eğitim-öğretim yılına başladı. Akademik yılın başlamasıyla birlikte binlerce yeni üniversite öğrencisi de hiç tanımadıkları bir ortama adım atacak. Yeni üniversiteliler, hayallerindeki kapıyı aralarken, yaşam tarzlarını da değiştirecekler. Okuduğu kitaplar, dinlediği müzikler, eğlence mekanları birçok şey zamanla değişecek. Üniversite gençliği neler yapıyor, hangi müziği dinliyor, nelerla zamanını geçiriyor. Küçük bir çalışma yaptık. İşte, üniversite gençliğinden birkaç portre...


Değişim içindeyiz

Yusuf Sarıkaya, Mühendislik Fak., 4. sınıf. (22)

Üniversite gençliği büyük bir değişim içinde. Her şeyi okuyor ve dinliyor. Ben Albert Camus'dan, Freud'a kadar birçok yazarı okuyorum. Genellikle Türk Halk Müziği ve Klasik Batı Müziği dinliyorum. Fakat diğer müzik türlerine de çok fazla kapalı değilim.

Her şeye açığız

Elçin Zorlu, Fen Fak., Biyoloji Bl., 2. sınıf (19)

Günümüzde her şeye açık bir üniversite gençliği var. Ben özellikle yabancı müzik dinlemeyi seviyorum. Fakat bunun dışında türkü ve diğer müzik türlerini de dinliyorum. Popüler kitapları okuyorum. Agatha Christie ve Ayşe Kulin okumayı çok seviyorum.

Hakkımız yeniyor

Esra İşgüzar, Edebiyat Fak., T. Dili ve Edeb., 3. sınıf (20)

Üniversite gençliğinin sosyal faaliyetlere biraz uzak olduğunu düşünüyorum. Bizden, bizim dışımızda zorla dayatılmış yoz bir kültürü seçmemiz isteniyor. Öğretmenlik yapma hakkımız elimizden alındı. Edebiyat fakültelerinde okuyanlar pedagojik formasyon alamadıkları için lise öğretmeni bile olamıyor. Şu anda en önemli sorunum bu.

Çok parçalıyız

Rukiye Ilgın, F. Nigtingale Hemşirelik Yüksek Ok., 4. sınıf (21)

Günümüzde çok parçalı bir gençlik var. Popüler kültürün etkisi altında kalmış bir gençlik görüyorum. Etrafımda benim gibi siyasal ve akademik kitaplar okuyan, araştıran bir gençlik göremiyorum. Daha çok magazinsel şeyler tüketiliyor. Taksim'de, Kadıköy'de zamanımı boş harcayacağıma üniversitedeki konferans, panel ve söyleşileri takip ediyorum.

Kafeler buluşma yeri

Ali Şahin, Edebiyat Fak., Antropoloji, 4. sınıf (22)

İstanbul Üniversitesi panelleri, konferansları, sosyal etkinlikleri çok fazla olan bir üniversite. Genellikle ders dışındaki zamanlarımı kişisel gelişimime yardımcı olacağına inandığım sosyal etkinliklerle geçirmeyi tercih ediyorum. Beyazıt, Taksim ve Beyoğlu'ndeki kafeler bizim için iyi bir buluşma yeri. Televizyonda özellikle dünyada ve ülkemde olan gelişmeleri yakından takip edebilmek için haberleri izliyorum. Tarihi, ideolojik ve düşünsel eserleri okuyorum.

Sıradan biriyim

Hasan Dönmez, İşletme Fak., 4. sınıf (22)

Sıradan bir üniversite öğrencisiyim. Kot pantalon giyen, sırtında çantasını eksik etmeyen arada bir isyanın miziği rock dinleyen bir öğrenci. Tüm üniversiteliler gibi ben de boş vakitlerimde İstiklal Caddesi'ne gidiyorum. Cafelerde arkadaşlarımla buluşup, günün popüler ürünlerini okuyor, izliyor ve tüketiyorum.

Okumayı seviyorum

Ömer Akgül, Eğitim Fakültesi, Rehb. ve Psik. Dnş, 4. sınıf (21)

Çok fazla televizyon izlemiyorum. Zamanı yakalama telaşında olan birçok genç gibi ayakta hızlı bir şekilde yenen, kısa süreli tatlar almamızı sağlayan ürünleri çok fazla tüketmiyorum. Okumayı seviyorum. Taksim'deki, Kadıköy'deki, cafelerde bol vakit geçiren arkadaşlarımı ne yazık ki kütüphanelerde çok fazla göremiyorum.

TV izleyemiyorum

Filiz Doğan, İletişim Fak., Radyo TV Bl., 1. sınıf (19)

Bir iletişim fakültesi öğrencisi olarak çok fazla televizyon izleyemiyorum. Çünkü medya halkın izleyeceğini sandığı şeyleri bizlere veriyor. Rock, pop müziği gibi bir çok müzik türünü dinliyorum. Üniversitede okuyan, araştırma yapanlar daha çok sol yazarları okuyorlar. Kendimi içinde rahat hissedeceğim şeyleri giymeyi tercih ediyorum. Okul dışı zamanlarımda arkadaşlarımla kantinde oturup güncel olayları tartışıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!