Yeni baştan yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni baştan yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 00:00

SOSYOLOG Pınar Selek’in Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili yargılanmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden başlandı.

Haberin Devamı

Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında verdiği son beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce bozulmuştu. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi de 22 Kasım’daki duruşmada, beraat kararını geri çekti. Mahkeme, beraat kararında direnmekten vazgeçildiğini açıkladı. Bu kararla Selek ve Öztürk için bir kez daha yargı yolu açıldı. İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen dava öncesinde duruşmayı izlemek için adliyeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Biz yargıya yargıçlara adalet dağıtsınlar, diye yetki verdik. Ama onlar zulüm dağıtıyorlar” diye konuştu.

24 OCAK’A ERTELENDİ

Aralarında sanatçılar, Avrupa İnsan Hakları Federasyonu’na bağlı avukatların bulunduğu grup adına basın açıklaması okuyan sanatçı Deniz Türkali, “Pınar Selek’in elini tutmaktan gurur duyuyoruz. O eli hiç bırakmayacağız. Ta ki bu ülkenin sokaklarında özgürlüğünün şenliğini kutlayana kadar” dedi. Dava 24 Ocak 2013’e ertelendi.  


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!