Yeni Adana Gazetesi'nin 89. yılı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Adana Gazetesinin 89. yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 00:19

Yayın hayatına 1918 yılında başlayan Yeni Adana Gazetesi'nin 89. yayın yılına girmesi törenle kutlandı.

Seyhan Oteli'ndeki törende konuşan Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir, 1963 yılında Yeni Adana Gazetesi'nde muhabir olarak görev yaptığını ve bunu her fırsatta dile getirmekten onur duyduğunu belirterek, “O yıllar benim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. 1918 yılından bu yana çizgisini hiç değiştirmeden yayın hayatına devam etmesi, yaygın ulusal basına da örnek olacak nitelikte” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de gazetenin kuruluşundan bu yana Cumhuriyetin yılmaz savunucusu ve demokrasinin yenilmez savaşçısı olduğunu vurguladı.

Gazetenin 1918-1919 yıllarında Fransız işgali altındaki Adana'da Kurtuluş Savaşı'nın yankılarını halka ulaştırdığını, bu nedenle sahiplerinin sürgün olduğunu anlatan Esendemir, şunları kaydetti:
“Yeni Adana Gazetesi tüm baskılara rağmen, Toros dağlarının eteklerinde bir tren vagonunda yayın hayatını sürdürmeyi başarmış, kömür tozlarını mürekkep diye kullanarak Büyük Önder Atatürk'ün söylemlerini Çukurovalı ile paylaşmıştır. Fransız baskısı altında vagonlarda çıkarılan Yeni Adana Gazetesi. Kurtuluş Savaşı'nın en canlı tanığı konumundadır.”

Gazetenin imtiyaz sahibi Çetin Remzi Yüreğir de, “Burada beni daha çok etkileyen bir olay gerçekleşti. Değişik basın kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek, Kurtuluş Savaşı'nın tanığı konumundaki Yeni Adana Gazetesi'ne sahip çıktıklarını gösterdiler. Bu benim için daha anlamlı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!