Yener Süsoy’u uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Yener Süsoy’u uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2007 00:00

2006’nın son dakikalarında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden usta gazeteci Yener Süsoy, dün Ataköy 5. Kısım Cami’nde kılınan öğle namazının ardından Kazlıçeşme Mezarlığı’na defnedildi.

ZATÜRRE teşhisi konularak Florance Nightingale Hastahanesi’nde müşaade altına alınan fakat kalbine yenik düşerek hayatını yitiren Hürriyet gazetesinin usta röportajcısı Yener Süsoy, dün siyaset, medya ve sanat dünyasından birçok ismin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Eşini son yolculuğuna uğurlayan Serap Süsoy ve çocukları Burak-Berrak Süsoy, Ataköy 5’inci Kısım Cami’ne getirilen Süsoy’un cenazesi önünde taziyeleri kabul etti. Süsoy’un cenaze törenine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovich’in yanı sıra, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Uğur Dündar, Hıncal Uluç, Kayahan, Ali Rıza Binboğa gibi çok sayıda ünlü katıldı.

35 yıllık gazetecilik hayatı boyunca kimseyi incitici yazılar yazmayan ve haberciliğe yeni bir boyut kazandıran usta röportaj yazarının cenaze törenine katılamayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve sanatçı Gönül Yazar gibi isimler ise çelenk gönderdi. Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovich, Süsoy’un röportajlarında insanların güzel yönlerini ön plana çıkarttığını hatırlatarak, "Bugüne kadar dünyamızdan insanlarla röportajlar yapıyordu. Şimdi de meleklerle röportaj yapmaya gitti. Nur içinde yatsın" diye konuştu. Uğur Dündar ise, "Daha geçen gün görüştük, yeni yıla girerken böyle bir acı haber almamız hepimizi çok üzdü" dedi.
/images/100/0x0/55eaf4ddf018fbb8f8a19623

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise Yener Süsoy’un Türk basınına çok şey öğrettiğini belirterek, "Basının sadece siyasetten ibaret olmadığını gösterdi. Türk basınına, yeni bir anlayış, yeni bir konsept getirdi. Hiç aklımızdan geçmeyen insanları aile ortamında fotoğraflayabildi. Yaş olarak genç değildi ama fikirleri hep gençti" diye konuştu.

Dostumu kaybettim, üzgünüm

Cenazeye katılan isimler arasında yer alan Kayahan ise önemli bir dostunu kaybetmekten dolayı yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: "Hem arkadaş hem gazeteci olmayı başabilen çok iyi bir dostumdu. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!