Yemin gününde bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Yemin gününde bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 11:52

Yemen’in yeni devlet başkanı Abdurabbu Mansur El Hadi, bugün parlamento huzurunda yemin etti. Böylece Ali Abdullah Salih’in 33 yıllık iktidarı da resmen sona ermiş oldu. Parlamentodaki yemin töreni sırasında devlet başkanına ait bir konuta yönelik bombalı saldırıda en az 26 kişi öldü.

Haberin Devamı

Salih’in yardımcısı olan ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında Salih’in koltuğunu terk etmesinin ardından bugüne kadar vekaleten başkanlık yapan Hadi, görevine önümüzdeki hafta başında başlayacak.

 

Televizyondan yayınlanan yemin konuşmasında, Hadi, Yemen halkına ülkedeki huzursuzluktan faydalanarak çeşitli bölgeleri kontrol altına alan El Kaide militanlarına karşı savaşma sözü verdi.

 

Hükümet güçleriyle, güneyli ayrılıkçılar, çeşitli silahlı gruplar ve aşiretler arasındaki çatışmalar dolayısıyla ülke içinde yerinden edilen binlerce kişiyi de evlerine getirme sözü veren Hadi, “El Kaide’ye karşı dini ve ulusal bir görev olarak yürüttüğümüz savaşın sürdürülmesi ve yerinden edilen insanların yurtlarına döndürülmesi en önemli görevlerimizden biridir” dedi.

 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Salı günü yapılan seçimlerde ülkedeki nüfusun yüzde 65’inin katılımının sağlandığı ve Hadi’nin kullanılan oyların yüzde 99’undan fazlasını aldığı belirtildi. Hadi, seçimlerdeki tek adaydı.

 

Washington’da bulunan Yemen Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ise üç hafta kadar önce tedavi görmek için ABD’ye giden Salih’in ise bu sabah Yemen’e döndüğü bildirildi.

 

BAŞKANLIK KONUTUNA BOMBALI SALDIRI

Parlamentodaki yemin töreni sırasında, ülkenin güneyinde bulunan El Mukalla şehrinde bulunan devlet başkanlığı konutunun girişinde bomba yüklü bir araç infilak etti.

 

Associated Press'e konuşan sağlık görevlileri, patlamada en az 26 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ölenlerin devlet başkanının korumaları olduğu belirtildi. Olayda çok sayıda yaralı olduğu da bildiriliyor.

 

Bir güvenlik yetkilisi de patlamanın bir intihar saldırısı olduğunu söyledi ancak can kaybı konusunda bir yorum yapmadı. Saldırıyı El Kaide üstlendi.

 

Haberin Devamı

SALİH DE ROKETLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında, Yemen’deki çatışmalar devam ederken, bu kez başkent Sana’da bulunan başkanlık sarayına bir roket saldırısı düzenlenmişti.

 

Saldırıda ağır yaralanan Salih'in vücudunun  yüzde 40'ında yanıklar oluştuğu bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!