Yemen'de seçim öncesi kan aktı

Güncelleme Tarihi:

Yemende seçim öncesi kan aktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2012 12:14

Yemen’de yarın yapılacak seçimler öncesinde bir oy merkezine bombalı saldırı düzenlendi. Aynı yerde yaşanan bir silahlı saldırıda ise bir asker hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim_2/yemensecim.jpgÜlkenin güneyinde, Aden şehrinde bulunan oy merkezinde yaşanan şiddetli patlamanın ardından silah sesleri de duyulduğu bildirildi.

 

Bir yetkili, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını belirterek, “Patlama binanın duvarında büyük bir delik açtı. Yakınlardaki binaların camlarının sarsıldığı ifade edildi” diye konuştu.

 

Patlamadan kısa bir süre sonra, kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler aynı mahallede bulunan bir askeri devriyeye ateş açtı. Saldırıda bir asker hayatını kaybederken, iki olayın bağlantılı olup olmadığı henüz belirlenemedi.

 

Haberin Devamı

TEK ADAY HADİ

Yemen’de yarın milyonlarca kişi Ali Abdullah Salih’in 33 yıllık iktidarına resmen son verecek seçimler için sandık başına gidecek.

 

Seçimlerdeki tek aday 1994’ten beri Salih’in yardımcılığını yapan ve geçtiğimiz yıl Kasım’da, Devlet Başkanı’nın koltuğu bırakmasının ardından vekâleten başkanlığa getirilen Abdurabbu Mansur El Hadi.

 

Güneyde yaşayan ayrılıkçılar ve kuzeydeki Şii Husiler seçimi boykot edeceklerini açıkladı ancak analistler bu gruplardan herhangi bir şiddet olayı beklemiyor.

 

Yemen’in güneyinde El Kaide’nin güçlü bir kolu faaliyet gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!