Güncelleme Tarihi:
Yarışmaya, Adana Seyhan Atatürk Kız Meslek Lisesi'nden (KML) Gülbin Yotuluşa ''Hardal sarması'', Antalya İsmet İnönü KML'den Cevahir Şeker ''Pazılı'', Isparta Anadolu KML'den Semra Karabulut ''Kapama'', Mersin Anadolu KML'den Sevda Karabulut ''Etli aşır'', Hatay Anadolu KML'den ise Neval Aksoy ''Yoğurt aşı'' ile katıldı.
Yemekler, MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Melahat Başar, Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, Osmaniye KML öğretmenleri Gülay Cevher ve Nükhet Yılmaz, Profilo AdanaBölge Müdürü Mehmet Çolpan, HiltonSa Oteli Aşçıbaşı İsmail Kalkan, Maggi Ürün Müdürlüğü asistanı Sinem Sevil ve yemek uzmanı Ahmet Örs'den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
Yarışma sonunda, Hatay'ın ''Yoğurt aşı'' birinci, Burdur'un ''Testi yemeği'' ikinci, Antalya'nın ''pazılı'' adlı yemeği ise üçüncü oldu.
Yarışmacı tüm öğrencilere katılım belgesi ve plaketlerin verildiğitörende, Akdeniz Bölgesi yarı finalinin birincisi ''Yoğurt aşı''nın, 19 Haziran 2002 tarihinde İstanbul'da yapılacak Türkiye finaline katılacağı bildirildi.