Güncelleme Tarihi:
Bursa Holiday Inn Oteli'nde yapılan yarışmaya, Bursa'dan Ceyda Doğramacı ''güveçli yahni kebabı'', Balıkesir'den Çiğdem Aslan ''çayırlı'', Bilecik'ten Birsen Ergül ''bıldırcınlı mantı'', Edirne'den Çimen Konmaadım ''papaz yahni'', İstanbul'dan Ayşe Yaşar ''sadrazam usulü kuzu kavurma'', Kırklareli'den Seyide İşken ''kağıt kebabı'', İzmit'ten Şükriye Aydın ''hindili keşkek'', Sakarya'dan Didem Balcılar ''kuzu kapama'', Tekirdağ'dan Sare Solmaz ''elbasan tava'' ile katıldılar.
Otel mutfağını kullanarak yemeklerini hazırlayan öğrenciler, eserlerini, Ahmet Örs başkanlığındaki 10 kişilik jüriye sundular.
Tüm yemekleri tadan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu İstanbul Zeytinburnu Meslek lisesi'nden Ayşe Yaşar'ın hazırladığı ''sadrazam usulü kuzu kavurma'' birinci, Bursa Zübeyde Hanım Anadolu Meslek Lisesi'nden Ceyda Doğramacı ''güveçli yahni kebabı'' ile ikinci, Bilecik Anadolu Meslek Lisesi'nden Birsen Ergül de ''bıldırcılı mantı'' yemeğiyle üçüncü oldu.
Yarışmada birinciliği kazanan Ayşe Sayar, ''sadrazam usulü kuzu kavurma''nın ilk kez Sokullu Mehmet Paşa tarafından Venedik Büyükelçisi'ne ikram edildiğini belirterek ''Sokullu Mehmet Paşa, (Öyle bir yemek hazırlayın ki, Osmanlı Devleti'nin büyüklüğü görülsün ve aynı zamanda da, Osmanlı'nın büyüklüğünü hazmedemeyenler bari bu yemeği hazmetsin) demiş. Buyruk üzerine, sarayın ahçıları tarafından bu yemek hazırlanmış'' diye konuştu.