Yediemin depoları motosikletle doldu

Güncelleme Tarihi:

Yediemin depoları motosikletle doldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 11:51

AYDIN’daki yediemin depoları, polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsız ve plakasız yakalanan motosikletlerle doldu.

Yaklaşık 2 bin 500 motosiklet sahibini beklerken, depolarda koyacak yer kalmadı. Ganimoğlu Oto Kurtarma Müdürü Turgay Ganim, "Plakasız yakalanan bir motosiklete plaka çıkarılmaya kalkıldığında yaklaşık 700 lira kadar masraf olduğu söyleniyor. Masraf çok olunca, ne motosikletleri sahiplenen çıkıyor, ne de gelip alıyorlar" dedi.

Aydın’da bulunan 7 yediemin deposu ve birçok otopark, polis denetimlerinde yakalanan motosikletlerle doldu. Depolarda, aralarında 10 yıl önce çekilenler de bulunan 2 bin 500 motosiklet bekliyor. Ganimoğlu Oto Kurtarma Müdürü Turgay Ganim, konuya Aydın Milli Emlak İl Müdürlüğü’nün el atması gerektiğini belirtti. Depolarda duran motosikletlerin çoğunun tescilsiz, ruhsatsız, plakasız ve eksik evraktan yakalandığını, bundan dolayı da sahiplenilmediğini belirten Ganim şunları söyledi:

"Denetimlerde yakalanan motosikletler, bizim tarafımızdan ya otoparklara ya da yediemin depolarına getiriliyor. Bunların hepsinin yakalanma sebebi de motosikletin ya tescilsiz olması ya da ruhsat veya plakası bulunmaması. Bugün bu depolarda bulunan motosikletlerin en yüksek fiyatlı olanı bin 500 lira civarında. Plakasız yakalanan bir motosiklete plaka çıkarılmaya kalkıldığında ise yaklaşık 700 lira kadar masraf olduğu söyleniyor. Masraf çok olunca, ne motorları sahiplenen çıkıyor, ne de gelip alıyorlar."

DEPOLARDA 10 YILLIK MOTOSİKLET VAR

Motosikletine el konulan bir kişinin depodan almak yerine yenisini satın aldığını belirten Ganim, depolarda 10 yıl önce denetimlerde yakalanan ve halen alınmayan motosikletlerin bulunduğunu söyledi. Motosiklerin depolarda ve otoparklarda bekleme süresinin 6 ay olduğunu kaydeden Ganim, "Daha sonra bunların Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ya satılması ya da hurdaya ayrılması gerekiyor. Ancak şu ana kadar müdürlük bir yılda 2 veya 3 motosiklet sattı. Satış olmayınca depolar ve otoparklar dolup taştı" dedi. Milli Emlak Müdürlüğü’nün konuya el atması gerektiğini belirten Ganim şöyle konuştu:

"Satılacaksa satılsın, hurdaya ayrılacaksa hurdaya ayrılsın. Çünkü artık ne depolarda ne de otoparklarda motosiklet koyacak yer kaldı. Biz de bu işten zarar ediyoruz. Biz bunları kendi çekicimiz ile depolara getiriyoruz. Harcadığımız mazot cebimizden çıkıyor. Bunun yanında motosikletler günlüğü 2 liradan depolarda duruyor. Ama kimse sahiplenmediği için depoları işgal ediyor. Buradan da bir kaybımız var. Ama biz buna rağmen, otopark ücreti istemiyoruz. Yeter ki bu motosiklerler depolardan çıksın."

27 BİN 652 MOTOSİKLET VAR

Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, geçen yıl 20 bin 756 motosikletin kontrol edildiğini belirterek, "Emniyet Genel Müdürlüğü illere göre her sene belli rakamlar hazırlar ve gönderir. 2012’de 15 bin 147 motosiklet kontrolü için talimat geldi. Geçen sene 20 bin 756 motosiklet kontrol ettik. Aydın ilinde Mart ayı itibariyle 27 bin 652 motosiklet var" diy konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!