Yedi yeni film

Güncelleme Tarihi:

Yedi yeni film
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2005 18:35

Kış sezonunun gelmesiyle birlikte sinema salonlarında yaşanan festival atmosferi devam ediyor. Bu hafta da farklı beğenilere hitap eden yedi yeni film seyierciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Polonyalı piyanist Vladimir Szpilman'ın 2'nci  Dünya Savaşı sırasında soykırımdan kaçışının nefes kesici öyküsünü anlatan Roman Polanski bu kez bir çocuk klasiğini Charles Dickens'ın Oliver Twist'ini beyazperdeye taşıyor. "Bana yaptığım her işte destek veren çocuklarıma bu filmi borçluydum" diyen Polanski'nin uyarlaması konusunun yanısıra tablo güzelliğindeki görüntüleriyle de dikkat çekiyor.

Geçen sezon Fedakar Kız ve özelikle de Sessiz Ev adlı filmiyle adını sinemaseverlerin belleğine bir daha silinmemek üzere yerleştiren Güney Koreli yönetmen Kim Ki Duk, Yay'da yine sessiz ama derinden giden bir öykü anlatıyor.

Trainspotting, Shallow Grave (Mezarımı Derin Kaz) ve The Beach filmleriyle tanınan Danny Boyle, Milyonlar'da  annelerini trafik kazasında yitiren 7 yaşındaki Damian ve 9 yaşındaki ağabeyi Anthony’nin hikayesini taşıyor beyazperdeye.

Haberin Devamı

Scott Derrickson'ın yönettiÄŸi Åžeytan Çarpması gerilim filmlerinden hoÅŸlananlar için.Â

L.A. Confidential, 8 Mile gibi filmlerin yönetmeni Curtis Hanson'ın imzasını taşıyan Yerinde Olsam Cameron Diaz, Toni Collette ve Shirley MacLaine'i biraraya getiriyor.

Haftanın tek yerli filmi Cem Başeskioğlu'nun imzasını taşıyan Sen Ne Dilersen.

Daniel Auteuil ve Gérard Depardieu Adaletin Merkezi'nde başrolleri paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!