Yedek parçacı cinayetinde 1 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Yedek parçacı cinayetinde 1 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 15:57

SAMSUN’da 37 yaşındaki Resul M., oto elektrik ve yedek parça dükkanı sahibi 46 yaşındaki Hasan Geyik’in iki gün önce öldürülmesiyle ilgili gözaltına alındı. Şüpheli ile Hasan Geyik’in otomobil hırsızlığı suçlamasıyla tutuklandıktan sonra gönderildikleri bir cezaevinde 9 ay aynı koğuşta kaldıkları belirlendi.

Oto elektrik ve yedek parçası satan Hasan Geyik işyerinde uğradığı silahlı saldırıda gözüne, ağzına ve omzuna isabet eden mermilerle ağır yaralandı. 112 Acil ambulansıyla Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hasan Geyik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Cinayet Masası ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda cinayetle ilgili, ruhsatsız silah bulundurmak, kasten yaralama ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Resul M.'yi aramaya başladı. Yapılan teknik takip sonucu şüphelinin Tekkeköy İlçesi’nde oturan akrabası İ.G.’nin evinde saklandığı saptandı. Eve baskın düzenleyen ekipleri, Resul M.'yi olayda kullandığı tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin akrabası İ.G. ise yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Resul M., susma hakkını kullanarak ifade vermedi.

CEZAEVİNDE AYNI KOĞUŞTA KALMIŞLAR

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sırasında öldürülen Hasan Geyik ile şüpheli Resul M.’nin, 2007 yılı eylül ayında Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekiplerinin yaptığı ‘Ay Işığı’ operasyonunda İstanbul, Samsun, Ankara ve Amasya illerinde çalınan araçların şase ve motor numaralarını değiştirdikten sonra parçalayarak satan 17 kişilik çeteye üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirlendi. Hasan Geyik ile Resul M.’nin bu suçtan tutuklanarak gönderildikleri Samsun Kapalı Cezaevi'nde 9 ay aynı koğuşta kaldıkları, daha sonra tahliye oldukları ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!