Yazdığı hikayelerde Server Bedii takma adını kullanan Cingöz Recai kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Yazdığı hikayelerde Server Bedii takma adını kullanan Cingöz Recai kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 10:10

Sunumunu Selçuk Yöntem’in yaptığı ATV’nin en heyecanlı bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster? kaldığı yerden devam ediyor. 20 Nisan 2016 günü yayınlanan bölümde sorulan soru izleyenleri merak içinde bıraktı. Server Bedii takma adlı Cingöz Recai kimdir? sorusunun cevabı için haberimize bakabilirsiniz..

Haberin Devamı

Endemol’ün yapımcılığını yaptığı, Selçuk Yöntem’in sunuculuğunda olduğu popüler bilgi yarışmasında toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor. 12. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül ise tam 1 Milyon TL.

Kim Milyoner Olmak İster? 20 Nisan günü yayınlanan bölümde sorulan o soru;

- Yazdığı hikayelerde Server Bedii takma adını kullanan Cingöz Recai kimdir?
A)Peyami Safa
B) Orhan Kemal
C) Tevfik Fikret
D) Kemal Tahir

Cingöz Recai karakteri kimdir?
Peyami Safa'nın "Server Bedi" adı altında yazdığı ve Arsen Lüpen'den esinlenmiş olduğu hırsız karakteridir.

Hikayelerdeki bir diğer karakter de, Cingöz Recai'yi yakalamaya çalışan polis müfettişi Mehmet Rıza,romana sonradan dahil olan Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr.Watson'dur. 1954 ve 1969'da filmi çekilmiştir. 1954 yapımı Beyaz Cehennem Cingöz Recai adlı filmin yönetmeni Metin Erksan, Cingöz Recai karakterini canlandıran oyuncu Turan Seyfioğlu'dur. 1969 yılında çekilen filminde Cingöz Recai'yi Ayhan Işık, Mehmet Rıza karakterini Abdurrahman Palay canlandırmıştır.

Cingöz Recai; yakışıklı, kurnaz, cesur, soğukkanlı, zarif, tahsilli, görgülü, cömert ve kibar bir serseridir. Maceralarında "helal" para kazanmış kimselere dokunmaz, haksız yolla servet sahibi olmuş kimselerden hile ile para çalar, elde ettiklerini muhtaçlara dağıtır. Kitaplar genelde gereksiz bilgi içermeyip direk olarak senaryoya yöneliktir. Bu özellik kitapları eşsiz kılar ve okuyucular tüm seriyi okumadan kitabı bırakmakta zorlanır.

 

BAKMADAN GEÇME!