Yazar Yaman Koray teknesinde öldü

Güncelleme Tarihi:

Yazar Yaman Koray teknesinde öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2006 19:02

MARMARİS Karacasöğüt'te yaşayan ünlü yazar Yaman Koray, teknesinde elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Ünlü yazarın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

‘Deniz Ağacı’ ve ‘Büyük Orfoz’ gibi çok satan romanların yazarı 71 yaşındaki Yaman Koray bugün saat 10.00 sıralarında Marmaris Karacasöğüt’teki teknesine çıktı. ‘Sultan 7’ adlı teknesinin zeminindeki suyu boşaltmak için kabloyla dışarıdan elektrik çeken Yaman Koray, suyun içinde çalışmayı sürdürdü.
Saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, eliyle seyyar lambaya dokunan Yaman Koray elektrik akımına kapıldı. Koray, su içinde olması nedeniyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından ünlü yazarın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yazar Yaman Koray, Marmaris Karacasöğüt’te 15 yıl önce dalış yaptığı sırada vurduğu bir Orfoz balığı yüzünden beldeye yerleşme kararı almıştı. 35 yıldan bu yana büyük şehirlerden uzak kalmaya özen gösteren ve yedi yıl önce evlendiği sekizinci eşi Sultan Koray ile Marmaris’te yaşayan Yaman Koray’ın ani ölümü tüm dostlarını perişan etti.
Olayı duyduğunda sinir krizleri geçiren 29 yaşındaki Sultan Koray'ı arkadaşları güçlükle yatıştırdı. Karacasöğütlüler ve dostları tarafından çok sevilen Yaman Koray’ın dalma ve balık meraklısı olduğu, gününün çoğunu deniz veya teknesinde geçirdiği belirtildi. Koray çiftinin 6 yaşında Mebrure, 3 yaşında Uzay ve 1 yaşında Derya adlarında 3 çocuğu bulunuyor. Koray'ın cenazesinin Marmaris Akyaka'da yazar annesi Mebrure Alevok'un yanına defnedileceği öğrenildi.

YAMAN KORAY KİMDİR?

Yaman Koray, 1935 yılında İstanbul’da doğdu. Yazar Mebrure Alevok’un oğlu olan Koray Kadıköy Saint Joseph Fransız Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Erdek’te 20 yıldan fazla otelcilik ve zeytincilik işiyle uğraştı. Dalmaya merak saldı. Bu arada Deniz Ağacı, Gelin Taşı, Mola ve Sığırcık gibi kitapları Erdek’te yazdı. Bazı eserleri çeşitli gazetelerde yayınlandı. Tekne satın alıp Bodrum’da mavi tur işi yaptı. 1980’li yıllarda yazmayı bıraktı. Prostat kanserini yendikten sonra tekrar yazmaya başladı. Gemici kadın aranıyor ilanı ile karşısına çıkan kendinden 42 yaş küçük Sultan hanıma aşık olup evlendi. O zaman Yaman Koray 64, eşi ise 22 yaşındaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!