Güncelleme Tarihi:
Oyunun son perdesinde Kısakürek'in “Sakarya” adlı şiirini seslendiren Canat'a, Bakan Yıldırım tarafından Üsküdar Belediyesi adına plaket verildi.
Oyunun ardından Üsküdar Belediyesi Ramazan Hatıra Defteri'ne “Bu gece çok güzel ve gizemli” diye yazan Canat, etkinlikten sonra döndüğü Gaziosmanpaşa'daki evinde sahur vakti geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.
Canat'ın cenazesi, ikindi vakti Küçükköy Erkek İmam Hatip Lisesi Uygulamalı Camii'nde kılınacak namazın ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
HASAN NAİL CANAT
Kayseri'de 1943 yılında doğan ve bu ilde başladığı sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Hasan Nail Canat, yaklaşık 10 yıldır Altunizade Kültür Merkezi'nde Üsküdar Belediyesi Tiyatrosu'nda oyunlarını sergiliyordu.
Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, “Keloğlan”, ”Sokak Kızı Elif”, “Mindrella”, “Süper Bekçi” gibi çocuk oyunları ile “Bir Avuç Ateş”, “Demedim mi?”, “Metropol ve Kadın” adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti.
Canat'ın “Aynalar Yolumu Kesti” adlı son oyununun galası ise geçen pazar günü yapılmıştı.
Altunizade Kültür Merkezi'nde çocuk ve yetişkinlere tiyatro eğitimi de veren Canat, “Bize Nasıl Kıydınız?”, “Beşinci Boyut”, ”Sürgün”, “Çizme”, “Hasret”, “Siyah Pelerinli Adam” adlı sinema filmleri ile “Camgöz”, “Deli Yürek”, “Ekmek Teknesi”, ”Kalp Gözü”, “Müslüman'ın 365 Günü”, “Müslüman'ın 24 Saati” adlı TV dizilerinde rol almıştı.
“Gül Yarası”, “Yaralı Serçe”, “Yasemen”, “Nur Dağındaki Çocuk”, “Günahkar Baba”, “Kırımlı Murat Destanı” adlı kitapları da bulunan Hasan Nail Canat, evli ve 4 çocuk babasıydı.