Yaz tatiline özel: Pratik ve ekonomik

Güncelleme Tarihi:

Yaz tatiline özel: Pratik ve ekonomik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 00:00

Yaz deyince tatil, tatil deyince de aklınıza fotoğraf makineniz geliyorsa, her an yanınızda bulunduracağınız sayısal modeller tam size göre. Üstelik sahip olduğunuz makine hem küçük, hem kaliteli sonuç veriyorsa en güzel anları yakalamak zevke dönüşüyor.

Tatil boyunca yanınızdan ayıramayacağınız modeller arasında Panasonic Lumix FX8, tasarımı ve teknik özellikleriyle aklınızı çelecek bir model. Panasonic vazgeçilmezleri arasında yer alan, son derece başarılı optik görüntü sabitleme sistemi Mega O.I.S, bu modeli de zor ışık şartlarında ön plana çıkararak titreme ve bulanıklık önlemede performansını en üst seviyelere taşıyor.

Kaliteli Mercek

Küçük boyutlarıyla göze çarpan Panasonic FX8’de, dünyanın en önemli optik üreticilerinden Leica’nın DC Vario Elmarit mercekleri kullanılmış. Bu tercih, kaliteli bir lens yardımıyla kompakt bir modelde nasıl başarılı sonuç alınabileceğinin güzel bir örneğini ortaya koyuyor. 5 megapiksel çözünürlüğü, 3x optik yakınlaştırması modelin sınıfındaki olmazsa olmaz özelliklerden. 6.35 santimlik (2.5 inç) likit kristal ekranı, güneşli havalarda dahi net bir görüntü sunarak rakiplerinden geri kalmamasını sağlıyor.

Pratik Özellikler

Modelin stil sahibi şık tasarımı, farklı renk seçenekleriyle keyifli tercihler sunuyor. Bu çekiciliği kullanımı kolaylaştıran pratik özellikler tamamlıyor. Parlak ve net video kayıt özelliği sayesinde, dilerseniz sesli video çekimi de yapabiliyorsunuz. Pil ömrü model için son derece tatminkar. 12 adet hazır çekim moduyla amatör kullanıcılara, değişik durumlara uygun hızlı çözümler sağlanıyor.

Fonksiyonu zengin

Dört ayrı renk efekti seçeneği ile atmosfere, ışık ortamına göre uygun efektleri kolayca seçebiliyorsunuz. Hazır çekim seçenekleri arasında yer alan bebek modu, bebeğinizin doğum tarihini girdiğinizde fotoğrafı çektiğiniz anda çocuğunuzun kaç yaşında olduğunu otomatik olarak görmenizi sağlıyor. Art arda 7 kare çekim özelliği sayesinde, zor kareleri yakalamakta güçlük çekmiyorsunuz.

Amatör kullanıcıları gerekirse daha üst seviyelere taşıyacak belli başlı manuel ayarlar ve menü sitemi, makine üzerinde rahat ulaşılacak bir şekilde yer almış. Makinenin ergonomik yapısı, gerekli ve çok kullanılan tuşlara kolay erişim imkanı, boyutları ve ağırlığı, Panasonic Lumix FX8’i avantajlı bir seçeneğe dönüştürüyor.

ALTERNATİF YAZ GÜZELLERİ

Fujifilm FinePix F470

Kolay kullanımı ve ince alüminyum katkılı zarif tasarımıyla Fujifilm FinePix F470 tatil dostunuz olmaya aday. 6 megapiksel çözünürlük, 3x optik yakınlaştırma, 6.35 santimlik likit kristal ekran, VGA kalitesinde sesli video görüntü çekimi cihazın diğer özellikleri.

Pentax Optio E10

Pentax Optio E10, başlangıç seviyesi fotoğraf meraklılarını mutlu edecek bir başka model. 6 megapiksel çözünürlük, 3x optik yakınlaştırma, 6.3 santimlik likit kristal ekran sınıfının ortak cazip özelliklerinden. Kolaylık sağlayan hazır ayar tuşları, seri kullanıma imkan sağlayacak şekilde yerleştirilmiş.

Casio Exilim EX S600

EX S600, incecik gövdesiyle 6 megapiksel yüksek çözünürlük sunuyor. 3x optik yakınlaştırma, 5.6 santimlik TFT likit kristal ekranının yanı sıra; sarsıntı önleyici Anti-Shake özelliği, video çekimi olanaklarıyla cebinizde her yere götüreceğiniz bir model.

Canon Powershot A530

Powershot A530 kompakt yapıda üstün Canon kalitesi, 5 megapiksel çözünürlük, 4x optik yakınlaştırma, 4.6 santimlik likit kristal ekran sunuyor. 16:9 oranındaki panoramik görüntü formatı ayrıcalıklı bir özelliği. Canon’un Digic II işlemcisine sahip olması da hızına hız katıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!