Güncelleme Tarihi:
Ruhsatsız Sözcükler
Yücel Sarpdere
Evrensel Basım Yayın
Vatandaş Abuzer, Can Dostu ve Kızılcık Operasyonu gibi kitaplarıyla tanınan Yücel Sarpdere bu kez farklı bir türde şiir dalındaki denemeleriyle okuruyla buluşuyor.
Okurun onu tanıdığı tarzdan farklı bir alan olmasına rağmen Sarpdere'nin tarzı şiirlerine de damgasını vuruyor. Ortaya okunması farklı bir tat veren şiirler çıkıyor.
Öldürme Sanatı
Robert Gstrein
Çeviren: Ogün Duman
Can Yayınları
Daha önce İngiltere Yılları adlı kitabıyla tanınan Avusturyalı yazar Norbert Gstrein, Öldürme Sanatı'nda savaşa ilişkin yanıtları oldukça güç ve acılı sorular soruyor.
Yazar 1999'da Saraybosna’da keskin nişancılar tarafından öldürülen Stern muhabiri Gabriel Grüner’e ithaf ettiği kitabında bir Alman muhabirin artık haritalardan silinen Yugoslavya’daki varoluş nedenini sorguluyor. Savaşta gözlemci olmanın nesnel olmakla aynı anlamı taşımadığını, tarafsız kalmanın, hatta tarafsız olmanın bile mümkün olmadığını gözler önüne seriyor.
Bülbülü Öldürmek
Harper Lee
Çeviren: Pınar Öcal
Başrollerini Gregory Peck ve John Megna'nın paylaştığı 1962 tarihli aynı adlı filme de esin kaynağı olan Pulitzer ödüllü roman önyargılar, şiddet ve riyakarlıkla beslenen Güneyli erişkinlerin ırk ve sınıf ayrımı konusundaki mantıksız yaklaşımlarını Scout ve Jem Finch adlarındaki iki çocuğun ağzından anlatıyor.
Amerika’da 1930’ların Güney Eyaletleri’nden birinde bir beya kızın ırzına geçmekle suçlanan bir zencinin öyküsünü anlatan kitap 1960'da yayınlandığından bu yana da pek çok saygın ödülün sahibi oldu.
Bir Başına Bır Yalnız
Atilla Atalay
İletişim Yayınları
Yarattığı Eray ve uşağı Sebastian, ev kızı Sıdıka, Sıkılhan gibi karakterleriyle tanınan Atalay, yalnızlığa farklı bir bakış getiriyor kitasında.
Yalnızlık herhalde, bir insanın saklamayı düşündüğü en son şey olmalıdır" diyor ve devam ediyor: "Fakat yine de konuşulsun istemezsiniz. Size öyle öğretilmiştir, ayıptır çünkü yalnızlık. Yekten "deli" diyen de olur, "Bakma sen, bugünlerde en düzeyli ilişki, yalnızlık aslında" derken gözlerinize "Seni aklına çaktığımın manyağı seni, kimbilir ne arızan var ki, kimselerle geçinememişsin, ısırsa bana da bulaştırır mı acaba" gibisinden bakan da.Oysa sanıldığından çoktur yalnız nüfusu; kişi başına bir yalnız düşer.
Ahmed RaÅŸid
Çeviren: Osman Akınhay
Agora Kitaplığı
Küresel kapitalizmin simgesi olan İkiz Kuleler'e ve ABD'nin askeri gücünün merkezi olan Pentagon'a yönelik saldırıların yapıldığı dakikalardan itibaren aylarca, bütün dünya tek bir hareketin ismiyle yatıp kalktı: Taliban!
Yirmi yılı aşkın bir süredir Afganistan'la ilgili geniş çaplı haberler yapan tek gazeteci ve bir Afganistan âşığı olan Ahmed Raşid'in bu kitabı, Taliban'ın küçücük bir grup olarak doğuşundan bütün dünyanın kaderinin düğümlendiği bir korku odağı haline gelmesine kadar uzanan serüvenini ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor.
İstanbul Bir Masaldı
Mario Levi
DoÄŸan Kitap
Ödüllü yazar Mario Levi bir Yahudi ailesinin, 1920-1980 yılları arasında İstanbul’da yaşadıklarını kaleme alıyor.Ailede yaşanan göçler, aileye başka ülkelerden katılanlar, başka ülkelere göç edenler…
"İstanbul Bir Masaldı" göçlerle birlikte başka bir ülkeyi, daha da önemlisi kendi ülkesini arama çabasındaki insanların öyküsü.
Kameraya Gülümse
Amélie Nothomb
Çeviren: Yaşar İlksavaş
DoÄŸan Kitap
Yepyeni bir reality show başlıyor ekranda. Katılımcıların tamamı bu show’a kendi istekleri dışında seçilerek alınıyorlar. Show’un geçtiği mekân bir ölüm kampı dekorunda. Zorunlu oyuncular, yani
mahkûmlar, gardiyanları tarafından ve kameralar önünde hakaretlere maruz kalacak, aşağılanacak, işkence görecek, sonuna kadar eğlendireceklerdir izleyiciyi!.. Elenme ise, yine izleyenlerin oylarıyla ölüme gönderilmek olacaktır.
Amélie Nothomb’un yeni romanı "Kameraya Gülümse", televizyon kanallarında gerçekleÅŸtirilen bu tür programların halkın üzerindeki etkisini olduÄŸu kadar halkın ya da izleyicinin bu tür programlar üzerindeki etkisini sorgulayan bir roman. Nothomb, "Kameraya Gülümse" ile "kara kutu"yu açıyor.Â
 Â
Â
Pozitivizme Ve Pragmatizme Karşı Felsefeyi Savunmak
Maurice Cornforth
Çeviren: Tonguç Ok
Evrensel Basım Yayın
İngiliz Marksist filozof Maurice Cornforth'un pozitivizm eleştirisi, işçi sınıfının teorik mücadelesinin güncel ihtiyaçlar bakımından son derece önem taşıyor.
Kitap öncelikle felsefeyi farklı sınıf çıkarlarını temsil eden değişik akımlarıyla tanımak açısından önemli bir kaynak.
Özellikle diyalektik materyalizm hakkında ikinci elden ve akademik yöntem kitapçıkların ÅŸablonlarına uyarlanmış tanımlardan ötesini bilmeyen pek çok bilimci kendi dallarında diyalektikÂmateryalizmin ne iÅŸe yarayacağı sorusunu ciddi ciddi sorabiliyor. Cornforth'un eseri bu soruyu içtenlikle yanıtlamak isteyenler için de iyi bir içerik taşıyor.