Yavuz Bingöl adını kullanan dolandırıcı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Bingöl adını kullanan dolandırıcı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 15:02

İZMİR'de, Yavuz Bingöl'ün çekeceği Sarıgelin adlı filmde oynayacak kişiler arandığı ilanlarını gazetelere verdikten sonra, başvuran kişilerden para alarak dolandırdığı ileri sürülen A.C.G., ünlü sanatcının başvurusu üzerine yakalandı.

A.C.G., geçen mart ayında da yine manken yapacağını söylediği 4 kızdan para aldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Ünlü sanatcı Yavuz Bingöl, hayranlarından gelen telefonlar üzerine, kendi adına gazetelere verilen ilanlarla figüranlar arandığı bilgisini aldı. Böyle bir çalışma içerisinde yer almayan Yavuz Bingöl'ün avukatı polise başvurup, sanatcının Sarıgelin ismiyle çekeceği filmde oynayacak kişi arandığı ilanını veren bir kişinin dolandırıcılık yaptığını söyledi. Bunun üzerine çalışma başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gazetelerde, “Sezonda çekilecek olan yılın olayı olmaya aday film için 05 ile 50 yaşlarında bay bayanlar” diye ilan verildiğini belirledi.

SABIKALI DOLANDIRICI ÇIKTI

İlandaki telefon numarasını arayıp ajans olarak faaliyet gösterilen işyerindeki kişiyle bağlantı kuran polis, operasyon düzenleyerek A.C.G.'yi yakaladı. Gözaltına alınan zanlının, filmde rol alacak kişilere katılım formu olarak dağıttığı kağıt karşılığında 19 kişidan 150 TL para aldığı ve bu yollada da dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Zanlı A.C.G.'nin, geçen mart ayında da yine aynı isimli ajansı Pyramid Agency'e operasyon düzenlenmiş, bu kez de 4 genç kızı manken yapacağı gerekçesiyle dolandırdığından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

FİLM PROJESİ YOK

Bu arada Yavuz Bingöl'ün ise böyle bir film projesinin bulunmadığı öğrenildi. Zanlı A.C.G.'nin işlemlerin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!