Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2002 00:00
New York'ta yapılan bir araştırmaya göre, kızartma, ızgara ya da mikrodalga fırın türü hızlı
yemek pişirme yöntemleri kalp, şeker gibi hastalıklara neden olabiliyor. Besinlerde bulunan şeker, yağ ve proteinin yüksek ısıda pişirme sonucu etkileşime girerek kısa adı AGE olan bazı bileşimler ortaya çıkardığı, bu bileşimlerin de vücuttaki glükoz değerlerini olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor. 24 diyabetli hasta üzerinde araştırma yapan bilim adamları, iki gruba ayırdıkları hastaların bir bölümüne ızgara ton balığı verirken, diğer gruba haşlama ve çok kısık ateşte yavaş pişirilen
balık verdiler ve daha sonra yaptıkları teestlerle bu sonuca ulaÅŸtılar.Â
button