Yavaş pişirilen yemek daha sağlıklı

Güncelleme Tarihi:

Yavaş pişirilen yemek daha sağlıklı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2002 00:00

New York'ta yapılan bir araÅŸtırmaya göre, kızartma, ızgara ya da mikrodalga fırın türü hızlı yemek piÅŸirme yöntemleri kalp, ÅŸeker gibi hastalıklara neden olabiliyor. Besinlerde bulunan ÅŸeker, yaÄŸ ve proteinin yüksek ısıda piÅŸirme sonucu etkileÅŸime girerek kısa adı AGE olan bazı bileÅŸimler ortaya çıkardığı, bu bileÅŸimlerin de vücuttaki glükoz deÄŸerlerini olumsuz yönde etkilediÄŸi belirtiliyor. 24 diyabetli hasta üzerinde araÅŸtırma yapan bilim adamları, iki gruba ayırdıkları hastaların bir bölümüne ızgara ton balığı verirken, diÄŸer gruba haÅŸlama ve çok kısık ateÅŸte yavaÅŸ piÅŸirilen balık verdiler ve daha sonra yaptıkları teestlerle bu sonuca ulaÅŸtılar.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!