Yatsı namazı saat kaçta kılınacak?

Güncelleme Tarihi:

Yatsı namazı saat kaçta kılınacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 18:20

Yatsı namazı saat kaçta kılınacak sorusu binlerce Müslüman vatandaş tarafından kandil gecesinin bugün idrak edilmesiyle birlikte merak edilmeye başlandı. Dinimizde önemli bir yeri bulunan kandil geceleri, İslam alemi tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu günlerden birisi olan Berat Kandili'nde vatandaşlar kandil namazı kılıp Allah'a ellerini açmak istiyorlar. Peki, yatsı namazı saat kaçta kılınacak? Kandil namazı saat kaçta?

Haberin Devamı

Dinimizde önemli bir yeri bulunan kandil geceleri, İslam alemi tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu günlerden birisi olan Berat Kandili, Şaban ayının 14. gecesi idrak edilmektedir. Şaban ayının 14.ncü gecesi, miladi takvime göre 10 Mayıs Çarşamba gününe denk gelmektedir. Bu gece idrak edilecek olan Berat Kandili'nde binlerce vatandaş kandil gecesi namazı kılıp Allah'a karşı olan ibadetlerini yerine getirmek istiyor. Yatsı namazının saat kaçta olduğunu merak eden vatandaşlar haberimizin içinde yer alan bilgilerden öğrenebilirler. 

KANDİL NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Kandil günlerinde o güne özel duygularla camilere giden vatandaşlar, yatsı namazını huşu içerisinde kılacak. Kandil günleri halk arasında kandil namazı olarak anılan yatsı namazı saati, illere göre değişkenlik göstermektedir. İşte, kandil namazının il il saatleri;

Haberin Devamı

NAMAZ SAATLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Bu gecenin, dört adı vardır. "Mübarek gece", "Berae gecesi" "Sakk gecesi", "Rahmet gecesi". Ve denildi ki bununla Kadir Gecesi arasında kırk gün vardır. Berae ve Sakk gecesi denilmesi hakkında da denilmiştir ki, haraç tamamen alındığı zaman beraetlerini (temize çıkmalarını) dile getiren bir sened yazıldığı gibi, Allah Teâlâ da bu gece mümin kullarına beraet yazar. Ve denilmiştir ki bu gecede beş özellik vardır:

1) Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır.

2) Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir.

3) Bu gece bağışlanma ve af gecesidir.

4) Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür.

5) Bu gecede Peygamberimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir. Bu yetkinin üçte biri Şaban'ın onüçüncü günü, üçte biri Şaban'ın ondördüncü günü, geri kalan üçte biri de Şaban'ın onbeşinci günü verilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!