Yaşlı çift evlerinde gasp edildi

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı çift evlerinde gasp edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 16:04

Adana'da yaptıkları yardımlarla tanınan yaşlı çift, evlerine giren 3 kişi tarafından silahla tehdit edilerek gasp edildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 bin YTL değerindeki mücevher çalan hırsızlar, çiftin torununun da tabanca kabzasıyla bayılttıktan sonra ellerini bağlayıp banyoya kilitlediler.

Alınan bilgiye göre, yardıma muhtaç kişilere her ay maddi yardımda bulunan Mehmet Sait (83) ve Semiha Kapulu (82) çifti, torunları Merdan Boybek (23) ile Kurtuluş Mahallesi Behice Yazgan Apartmanı 7. kattaki evlerinde oturdukları sırada, henüz kimliği belirlenemeyen 3 kişi, kilitli olmayan demir kapıyı açıp içeri girdi.

Silahlı kişiler, mutfakta kahvaltı hazırlayan Semiha Kapulu'yu tehdit ederek etkisiz hale geldi. Zanlılar daha sonra salonda karşılaştıkları çiftin torunu Merdan Boybek'in başına tabancanın kabzasıyla vurarak, bayılttı. Saldırganlar, Boybek'in elini cep telefonu şarj cihazının kablosuyla bağlayıp, ağzına iç çamaşırı sıkıştırarak banyoya kilitledi.

Haberin Devamı

Mehmet Sait ve Semiha Kapulu'ya paraların nerede sakladıklarını soran zanlıların, kasayı silah zoruyla açtırarak içindeki 20 bin YTL, 2 metre uzunluğunda altın zincir, 4 adet bilezik 55 Cumhuriyet altını ile çok sayıda pırlanta ve altın takıyı aldıkları belirtildi.

Zanlıların, daha sonra çifti de banyoya kilitleyerek, evden ayrıldıkları öğrenildi. Hırsızlar gittikten bir süre sonra çift, banyo penceresinden yan komşuları Mehmet Emin Güzelsoy'dan yardım istedi.

Güzelsoy'un kapıyı açmak için polisi araması üzerine olayı öğrenen çiftin kızları Bilgen Dolma (46), yedek anahtarla kapıyı açarak çifti banyodan kurtardı.

Olayın şokuyla bir süre polise ifade veremeyen yaşlı çift, daha sonra Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Komşuları, çiftin evlerine çok sayıda kişinin geldiğini, çiftin yardıma muhtaç bu kişilere yardımda bulunduğunu vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!