Yaşayan en eski beş kadın vekile ödül

Güncelleme Tarihi:

Yaşayan en eski beş kadın vekile ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2007 01:29

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Yüksek Danışma Kurulu’nun aldığı kararla, TBMM’de yarın Zekiye Gülsen (AP 1965-1980), Nilüfer Gürsoy (1965-1980 Celal Bayar’ın kızı DP-AP milletvekili) Mualla Akarca (CHP, 1969-1973), Rezan Şahinkaya (ANAP 1983), Göksel Kalaycıoğlu’na (ANAP,1983-1991) şükran belgesi verecek.

Yaşayan en kıdemli kadın vekillerine ödülleri, Arınç tarafından verilecek. TPB Başkanı Hasan Korkmazcan ve ilk kadın Yüksek Danışma Kurulu Başkanı olan AKP’li Gülseren Topuz, yakın tarihin tanığı olan 5 eski kadın milletvekiline öğlen Meclis’te yemek verecek. Tören yarın 13.00 gerçekleştirilecek.

Türk kadınının 24 milletvekiliyle temsil edildiği TBMM, Dünya Kadınlar Günü’nü bugün kutlayacak. 8 Mart’ta Nevşehir’de yapılacak toplantı nedeniyle bir gün önce yapılacak özel oturumda, partilerin temsilcisi kadınlar, sorunları ve çözüm önerilerini sıralayacak. Özel oturumun ana konusunu Hürriyet Gazetesi’nin de destek verdiği "aile içi şiddete son" kampanyası oluşturuyor. TBMM bu etkinliğiyle Avrupa Konseyi’nin, üye 46 ülkenin parlamentoları arasında başlattığı kampanyaya destek vermiş olacak. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanısıra siyasi partilerin kadın temsilcileri de birer konuşma yapacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!