Yasaklar ne zaman kalkacak? Sokağa çıkma kısıtlaması bitecek mi? Gözler kritik toplantıdan çıkacak kararlarda!

Güncelleme Tarihi:

Yasaklar ne zaman kalkacak Sokağa çıkma kısıtlaması bitecek mi Gözler kritik toplantıdan çıkacak kararlarda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 07:37

Yasaklar ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları, son gelişmeler ile takip ediliyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belli bir vaka sayısının altına düşmesiyle kısıtlamaların kaldırılacağı mesajını vermesinin ardından gözler, koronavüsle mücadelenin ele alındığı Kabine Toplantısı'na çevrildi. Diğer yandan hafta içi ve hafta sonu yasakları devam ederken okulların açılacağı tarih için 15 Şubat işaret edildi. Okullarda yeni yol haritasının belirlenmesi yasakların bitirilmesine yönelik beklentileri arttırdı. Peki, yasaklar ne zaman kalkacak? İşte, hafta içi, hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılacağı tarihe ilişkin ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Yasaklar ne zaman kalkacak sorusu ile pandemi önlemleri kapsamında getirilen kısıtlamaların son durumu sorgulanmaya devam ediliyor. Hafta içi ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, işletmelere getirilen kısıtlamalar ve okullardaki uzaktan eğitim süreci, pek çok kişinin yasaklar ne zaman kalkacak sorusuna cevap aramasına neden oluyor.  Uzunca bir süredir devam etmekte olan hafta sonu ve akşam 21.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar Kabine Toplantısına odaklandı. Peki, Kabine Toplantısı ile netlik kazanacak olan yasaklar ne zaman kalkacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?

11 Ocak tarihli Kabine Toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız." ifadesini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI MI?

Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte sokağa çıkma yasağı da kademeli olarak kaldırılması beklenen kısıtlamalar arasında yer alıyor.

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Koronavirüs pandemi sürecinde alınan kararlarda yön gösterici nitelik taşıyan Bilim Kurulu, 20 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Burada görüşülecek konular, Kabine Toplantısının da gündeminde yer alacak. 

Kabine Toplantısının gerçekleşeceği tarih ise Cumhurbaşkanlığı takvimi aracılığıyla duyurulacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!